Ziua Nationala a Transplantului se sarbatoreste pe 15 aprilie

Please select a featured image for your post

Ziua Nationala a Transplantului in Romania, brand al Fundatiei pentru Transplant, ajunsa la a saptea editie, reprezinta o constientizare a faptului ca transplantul salveaza vietile unor oameni care altfel nu ar avea alta sansa. In fiecare an, persoanele care au beneficiat de un transplant, sarbatoresc impreuna cu familiile lor, cu specialistii din domeniul transplantului, ca o a doua familie, in prezenta reprezentantilor mass-media, noua viata care le-a fost oferita odata cu transplantul.

„Vineri, 15 aprilie, va fi celebrata Ziua Nationala a Transplantului in Romania, dedicata anul acesta transplantului hepatic. Asociatia Pacientilor cu Transplant Hepatic are in prezent peste 200 de membri si este condusa de un medic -dna dr. Crina Stefanescu, ea insasi transplantata hepatic. APTH se implica mult in organizarea acestui eveniment. Faptul ca vom sarbatori aceasta zi impreuna cu specialistii straini,conteaza foarte mult. La manifestare vor participa si cei doi specialisti din strainatate care au avut o contributie decisiva in constructia programului de transplant hepatic de la Fundeni: Prof.Dr. Domenico Forti (Milano, Italia), cu care am colaborat la primele operatii de transplant hepatic de la donator decedat si Prof. Dr. Christoph Broelsch (Essen, Germania), cu care am colaborat la primele operatii de transplant de la donator in viata. Ca atare, va fi o sarbatoare a transplantului, pe care o dedicam in primul rand pacientilor transplantati”, a declarat prof. dr. Irinel Popescu – Presedinte Simpozion IASGO 2011, Presedinte IASGO – Sectiunea Romana si Presedinte ARCHBPTH (Asociatia Romana de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic).

Citeste si:  Cum sa arati bine la mare?

Fundatia a fost infiintata in toamna anului 2005 si sustine activitatea de transplant de organe, tesuturi si celule in Romania prin actiuni de promovare a activitatii de transplant, de informare si educare a populatiei cu privire la aceasta activitate, de creare a unei opinii favorabile prelevarii de organe, tesuturi si celule si de atragere de sprijin material in vederea desfasurarii activitatii de transplant de organe, tesuturi si celule.

Citeste si:  Dans si yoga! Acestea sunt micile secrete de intretinere ale frumoasei Nicole Scherzinger

Fundatia pentru Transplant a avut in ultimii ani o preocupare deosebita de a sprijini persoanele transplantate in vederea reinsertiei lor sociale si profesionale. In acest sens, au fost organizate mai multe cursuri pentru a sprijini formarea profesionala a pacientilor transplantati, precum si cursuri de comunicare in vederea cresterii abilitatilor acestora pentru a participa la interviurile pentru diferite posturi.

Citeste si:  Analize medicale uzuale

Participarea Fundatiei pentru Transplant la mai multe proiecte europene si nationale in calitate de partener a reprezentat o recunoastere a profesionalismului specialistilor romani si a experientei acumulate de acestia.
Ca o recunoastere a acestor calitati, in anul 2011 Fundatia este implicata in 2 proiecte, ambele finantate din fonduri europene.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.