„Exilis este cea mai notabila aparitie de pe piata esteticii medicale”

Eliminarea defectelor si a oricarei forme de imperfectiune a devenit in ultimii ani obiectivul tuturor claselor sociale. Din acest motiv am decis sa cerem informatii cat mai detaliate si exhaustive dlui dr. dermatolog Sebastian Pop, membru al Societatii Internationale de Chirurgie Dermatologica, despre revolutionarul sistem de tratament Exilis produs de BTL Cehia si prezentat pe piata romaneasca de BTL Romania.

MpT.ro: De ce este considerat Exilis un sistem de tratament revolutionar in remodelarea corporala?

S.P.: Exilis imbina pentru prima oara cu succes doua tehnologii complementare de remodelare corporala + radiofrecventa si ultrasunetele – care actioneaza atat asupra tesutului adipos in profunzime, cat si asupra pielii, crescandu-i acesteia din urma fermitatea. Inovatorul sistem de tratament Exilis ofera remodelare corporala eficienta pentru toate aplicatiile estetice dorite de pacienti, cu rezultate evidente in reducerea volumului si remodelarea zonelor corpului afectate, reducerea celulitei si imbunatatirea tonusului, elasticitatii si texturii pielii. Exilis constituie o alternativa competitiva la tehnicile invazive de eliminare a tesutului adipos.

MpT.ro: In opinia dvs., ca specialist, care sunt principalele avantaje ale sistemului Exilis?

S.P.: Exilis are avantajul ca actioneaza atat in profunzime, cat si la nivelul pielii, comod si rapid, nedureros, non-invaziv. Exilis este cea mai notabila aparitie de pe piata esteticii medicale, un sistem ale carui rezultate sunt argumentate clinic si stiintific. In plus, exista si un avantaj economic al tratamentului cu Exilis: nu exista costuri aditionale asociate cu aplicatorul manual; prin urmare, investitia se amortizeaza mult mai repede comparativ cu alte sisteme. Acest aspect poate cantari foarte mult in climatul economic nesigur din zilele noastre.

MpT.ro: Ce tip de tehnologie foloseste sistemul de tratament Exilis?

S.P.: Sistemul de tratament Exilis combina ultrasunetele cu energie de inalta frecventa astfel incat poate tinti cu precizie straturile profunde de grasime, diminuand volumul acestora, iar apoi prin efectul ultrasunetelor izoleaza adipocitele. Aceasta abordare inovatoare permite incalzirea tesutului gras si conectiv intr-un mod mai eficient si mai rapid comparativ cu alte sisteme care nu beneficiaza de efectul combinarii simultane a acestor energii.

Citeste si:  Nu neglijati hemoragiile nazale! Pot fi un semn de boala

MpT.ro: In ce consta protocolul de tratament Exilis?

S.P.: Inainte de tratament se face o anamneza amanuntita in vederea excluderii pacientilor pentru care acest tratament poate reprezenta un risc, de exemplu cei cu boli hepatice sau renale, sau cei care au implanturi metalice. Apoi se efectueaza masuratori, se marcheaza zonele ce urmeaza a fi tratate si se trece la tratamentul propriu-zis.

MpT.ro: Cat dureaza o sedinta de tratament cu Exilis?

S.P.: O sedinta de tratament Exilis consta in identificarea, izolarea si dezactivarea celulelor grase din tesutul adipos regasit in zona de tratament cu ajutorul aplicatorului, timp de 4-5 minute. In aceeasi sedinta se pot trata pana la 4-6 zone, maximum 1000 cm2. Procedeul poate dura intre 30 si 50 de minute. Prima sedinta este mai lunga, cca. 60 de minute intrucat are loc si discutia cu pacientul si examinarea acestuia.

MpT.ro: Este dureros acest tratament de remodelare corporala?

S.P.: In timpul tratamentului poate aparea cel mult o usoara senzatie de disconfort datorata incalzirii tesutului pana la aprox. 41 de grade, dar racirea integrata in piesa de mana face ca procedeul sa fie tolerat fara probleme de catre pacienti. Fara durere si fara anestezie, fara perioada de recuperare si cu rezultate evidente de la prima sedinta, sistemul Exilis asigura atat pentru clinician, cat si pentru pacient un tratament rapid si sigur cu rezultate progresive si masurabile.

MpT.ro: Pacientele se vor intreba daca acest sistem este sigur si eficient. Ce ne puteti spune?

Citeste si:  Cresterea copiilor este o munca de echipa

S.P.: Tratamentul este unul foarte sigur, iar in afara de o roseata care dispare la aprox. 2-3 ore dupa tratament, practic nu exista reactii adverse. Exilis are integrate sisteme de siguranta, iar aplicatorul sau este patentat si unic datorita sistemului de monitorizare a temperaturii pielii si a fluxului de energie, evitandu-se astfel orice risc de ranire a pacientului. In ceea ce priveste eficienta si aici Exilis ofera intotdeauna rezultate bune daca indicatia pentru tratament a fost corect stabilita.

Testele clinice de evaluare a eficientei sistemului Exilis efectuate de dr. Peter Hajduk (Presedintele Asociatiei Ceho-Slovace de Medicina Anti-Aging) la clinica AuraMedical, Praga timp de 2 luni pe 37 de voluntari, iar apoi multiplicate in alte centre medicale din lume (Germania, Hong Kong, Turcia, Elvetia, SUA), au demonstrat clar ca prin intermediul tratamentului cu Exilis se obtine o reducere volumetrica semnificativa a zonelor grase-tinta, ceea ce rezulta intr-o reducere a circumferintei tuturor zonelor tratate cu protocolul standard de 4 sedinte. Feedback-ul primit atat de la doctori, cat si de la pacienti a pus in evidenta aspectele pozitive ale sistemului de tratament Exilis ceea ce confirma acest sistem ca tehnologie de ultima generatie pe piata sistemelor de remodelare.

MpT.ro: Care sunt, cu predilectie, zonele corpului ce pot fi tratate cu ajutorul sistemului Exilis?

S.P.: Cele mai tratate zone sunt: abdomenul, flancurile (asa numitele: Love Handles), coapsele si bratele. Pacientii ideali pentru acest sistem de tratament sunt cei care cauta nu doar reducerea, dar si redobandirea fermitatii acelor zone afectate din punct de vedere estetic. Sistemul Exilis are de asemenea un „efect secundar” pozitiv, cu rezultate vizibile in tratarea celulitei, pielea fiind mai neteda si mai elastica, iar aspectul de „coaja de portocala” eliminat.

MpT.ro: Exista contraindicatii in folosirea Exilis?

S.P.: Exista. In primul rand, ca la orice tratament estetic, indicatia gresita face ca tratamentul sa nu duca la un rezultat dorit si astfel de cazuri trebuie clarificate intotdeauna la prima vizita in cabinetul medicului.

Citeste si:  Frumusetea vine din interior

Contraindicatii: infectii, inflamatii, boli hepatice, renale, psihice, implanturi, dispozitive metalice, pacemaker cardiac, cancere, risc de sangerari, menstruatie, graviditate.

MpT.ro: La ce rezultate se pot astepta clientele care-si doresc sa scape de tesutul adipos in exces pentru a avea o silueta perfecta? Cat de rapid se vad acestea?

S.P.: Un tratament standard cuprinde 4 sedinte cu repaus de 10-14 zile intre ele. Efectele sunt multiple si sunt repartizate uniform. Pacientele sau pacientii se pot astepta la o scadere a volumului zonei tratate cu cca. 4 pana la 10 cm in diametru in aprox. 4-5 sedinte (adica in jur de 6-8 saptamani) in zona abdomenului, 1-4 cm in zona coapselor si 0,5-2 cm in zona antebratelor.

MpT.ro: Ce trebuie sa faca o pacienta ca sa mentina rezultatul obtinut, post-tratament?

S.P.: Conduita post-tratament este evident foarte importanta, obiceiurile alimentare trebuie sa includa o dieta sanatoasa, evitandu-se produsele de tip fast food etc. Consumul de lichide trebuie sa depaseasca 2 l/zi, iar exercitiile fizice cel putin moderate trebuie sa faca parte din programul tuturor pacientilor. Tratamentul cu Exilis poate fi refacut la intervale de 6 luni-1 an.

MpT.ro: Unde se pot realiza tratamentele de remodelare corporala cu sistemul Exilis?

S.P.: Tratamentele de remodelare corporala cu sistemul Exilis se pot realiza la Clinica dr. Sebastian Pop Dermatologie, aflata in str. Povernei nr.31-33 (tel: 021 317 24 40; website: www.e-dermatologie.ro ). Pentru informatii referitoare la sistemul de tratament Exilis, cei interesati pot contacta BTL Romania, din str. Arh. Alexandru Savulescu, nr 10, Bucuresti (tel: 021 326 53 20; website: www.esteticamedicala.ro, www.btl.ro).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.