„Poti si tu!”, spun copiii care au supravietuit cancerului

Please select a featured image for your post

Articol de: biolog Rodica Popescu

Asocia Little People Romania ofera suport adolescentilor afectati de cancer si familiilor acestora de peste 14 ani, in spitalele din Romania, in urma cu doi infiintand clubul Temerarii, o comunitate de copii si tineri care au invins cancerul.

In Romania, multe persoane nu stiu ca exista cancer la copii, acestia fiind adesea stigmatizati. Cancerul este in continuare considerat o boala transmisibila. Scolile si profesorii nu stiu cum sa abordeze problema copiilor cu cancer, iar parintii nu sunt informati, nu stiu solutiile pentru astfel de situatii si nu cunosc necesitatea tratamentelor la timp, se arata intr-un comuncat de presa ocazionat de Gala de Craciun Temerarii 2009.

Citeste si:  Importanta aerului proaspat

Clubul Temerarii, fiind primul si unicul grup de acest gen din Romania, este format in prezent din 100 de adolescenti si tineri romani care au invins cancerul, cu varste cuprinse intre 13 si 26 de ani, provenind din 23 de localitati din tara. Tinerii se intalnesc in mod regulat, la nivel local si national, pentru a participa la evenimentele saptamanale, tabere de vara si excursii, dar si pentru a oferi sprijinul lor actualilor tineri pacienti internati, prin impartasirea propriilor experiente legate de invingerea bolii si oferirea de sfaturi si indemnuri de incurajare.

Citeste si:  Tuberculoza

Campania „Poti si tu!” este implementata de tineri pentru tineri, devenind una dintre cele mai importante voci pentru invingerea cancerului la copii si supravietuire, in Romania. Campania a inceput in august 2009, cu angajamentul individual referitor la implicarea fiecaruia in constientizarea mesajului si sustinerea tinerilor care sunt inca sub tratament. Campania a culminat cu prezentarea unui expozitii si conferinta de presa, alaturi de cea de-a doua editie anuala a Galei de Craciun, care a avut loc pe 17 decembrie 2009.

Citeste si:  Medicii de familie lanseaza campania "Sa pretuim sanatatea!"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.