„Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi” – campanie de informare si responsabilizare a romanilor privind factorii de risc cardiovascular

Please select a featured image for your post

Aproximativ 6.000 de romani din toata tara vor putea beneficia de testari medicale gratuite. Campania se va derula in perioada 28 mai – 2 iunie 2012, in 18 orase, avand drept scop constientizarea in randul populatiei a factorilor de risc cardiovascular si a consecintelor acestora asupra sanatatii, ocazie cu care se vor efectua determinari gratuite ale tensiunii arteriale, indicelui glezna-brat si glicemiei.

Grupul Sanofi organizeaza in perioada 28 mai – 2 iunie 2012 campania „Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi”, un proiect de mare amploare, cu acoperire nationala, al carui obiectiv este informarea si responsabilizarea publicului larg privind necesitatea efectuarii de controale medicale regulate si importanta acestora in detectarea cat mai precoce a riscului de diabet zaharat si a afectiunilor cardiovasculare. Campania beneficiaza de suportul medical oferit de medici de diferite specialitati – diabetologi, cardiologi, neurologi, nefrologi si medici de familie. Medicii vor efectua testari medicale gratuite si vor oferi recomandari de specialitate celor diagnosticati cu factori de risc sau afectiuni cardiovasculare.

Citeste si:  Infectia urinara, o afectiune a sezonului rece

Acest proiect se va desfasura in 18 orase: Bacau, Beius, Bucuresti, Buzau, Campina, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Targu Jiu, Timisoara. In fiecare dintre aceste orase, persoanele care vor veni in locatiile stabilite vor putea beneficia de determinari gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui glezna-brat si ale glicemiei, rezultatele urmand sa fie comunicate pe loc.

„Preventia si diagnosticarea precoce sunt o prioritate in orice sistem sanitar. Din pacate, in Romania, inca nu exista o constientizare larga a importantei controalelor medicale periodice in mentinerea unei stari de sanatate pe termen lung si multi pacienti ajung la medic doar in faza de boala constituita”, a declarat Dr. Gabriel Tatu – Chitoiu, viitorul Presedinte ales al Societatii Romane de Cardiologie.

Citeste si:  Soia contribuie la scaderea colesterolului si impiedica aparitia diabetului

In Romania se estimeaza ca exista aproximativ 7 milioane de hipertensivi, insa numai 2,9 milioane sunt diagnosticati si doar 2,7 milioane au tratament antihipertensiv. De asemenea, aproximativ 1,3 milioane de romani sufera de diabet zaharat si doar 800.000 sunt tratati. O alta afectiune cardiovasculara care poate avea consecinte dramatice este boala arteriala periferica, patologie cu prevalenta ridicata in special in randul persoanelor peste 60 de ani. In Romania se estimeaza ca aproximativ 700.000 de persoane pot suferi de aceasta boala, iar dintre acestea diagnosticate sunt aproximativ 118.000, iar tratate numai 70.000.

„Campaniile de responsabilitate sociala au devenit o traditie pentru Sanofi din dorinta de a identifica in permanenta nevoile insuficient acoperite ale pacientilor si a putea veni cat mai eficient in intampinarea lor. O problema importanta de sanatate publica o reprezinta bolile cardiovasculare ale caror consecinte pot fi fatale sau invalidante pentru pacienti si extrem de costisitoare pentru sistemul de sanatate. Aceasta campanie are ca scop sa aduca in atentia populatiei importanta factorilor de risc cardiovascular si cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare”, a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi Romania.

Citeste si:  Slabeste sanatos, scapa de riduri si fortifica-ti musculatura... prin aerocrioterapie

Locatiile selectate pentru desfasurarea campaniei in Bucuresti sunt urmatoarele: Baneasa Shopping City (luni, 28 mai si marti, 29 mai), Cora Lujerului (miercuri, 30 mai si joi, 31 mai), Cora Pantelimon (vineri, 1 iunie). Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste determinari sunt rugate sa se prezinte in intervalul orar 09.00 – 18.00, in oricare dintre locatii, singura recomandare fiind sa nu manance cu doua ore inainte de efectuarea analizelor.

Descarcati aici lista oraselor in care se desfasoara determinarile!

Descarcati aici Brosura educationala pentru pacient!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.