„Sarcina pas cu pas”, noul pachet de analize de laborator destinat gravidelor in clinicile Medsana

Please select a featured image for your post

Centrul Medical Medsana vine in intampinarea femeilor insarcinate si lanseaza in clinicile sale „Sarcina pas cu pas”, un pachet special de teste de laborator care are ca scop evaluarea starii de sanatate a viitoarei mame in fiecare din cele trei trimestre de sarcina.

Pe langa analize de laborator de baza (precum hemoleucograma completa, grup sangvin si RH, transaminaze, glucoza serica, creatinina, calciu, magneziu, fier, urocultura, s.a.), sunt incluse teste pentru diagnosticarea sau prevenirea din timp a unor eventuale probleme de sanatate, de exemplu, probleme de coagulare a sangelui, lipsa imunitatii la diferiti agenti infectiosi cu impact mare si chiar efect teratogen in timpul sarcinii (toxocara, rubella, citomegalovirus, HIV, virusul hepatitic B, listeria, virusul herpex simplex, chlamydia).

Citeste si:  Vaccinul anti-HPV, eficient si pentru barbati

„Sanatatea nu este un dat; trebuie sa avem grija de ea. Sanatatea mamei este deosebit de importanta in timpul sarcinii, caci de ea depinde nu doar dezvoltarea intrauterina a copilului sau, cat si nasterea si recuperarea dupa nastere. Dorim sa venim in sprijinul viitoarelor mame prin pachetul Sarcina pas cu pas, care include pentru fiecare trimestru un set de analize de laborator, care ajuta la evaluarea starii de sanatate a gravidei. Sarcina este o perioada deosebit de frumoasa, dar plina de schimbari si provocari pentru viitoarea mama. Acum ea trebuie sa fie si mai responsabila, mai atenta cu starea de sanatate, sa urmeze programul de monitorizare a sarcinii conform indicatiilor medicului care ii urmareste evolutia si o indruma, sa adopte un stil de viata echilibrat”, declara dr. Anca Popa, medic primar obstetrica-ginecologie si Directorul Medical al Centrului Medcal Medsana.

Citeste si:  Grasimile din alimentatie afecteaza inima dar si ceasul biologic

Pachetul „Sarcina pas cu pas” include testele de laborator recomandate in mod uzual pentru a fi efectuate in timpul sarcinii, cu o reducere de 40% fata de preturile de lista si se adreseaza femeilor insarcinate care isi doresc sa beneficieze de calitate si acuratete la preturi accesibile.

Acest nou pachet se inscrie in programele de profilaxie pe care Centrul Medical Medsana le-a lansat in 2011. Programele presupun actiuni de informare si educare, precum si pachete complexe de servicii medicale de preventie prin screening destinate persoanelor fizice (LadyCare si LadyCare+ – impotriva cancerului de san si de col, NutriCare – impotriva diabetului si obezitatii, CardioCare – impotriva afectiunilor cardiovasculare).

Citeste si:  Familia pacientelor cu cancer de san, risc sporit de imbolnavire

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.