„Ziua Mamei cu Hepatita” sarbatorita la Bucuresti, pe 30 martie

Please select a featured image for your post

Estimarile arata ca peste 2 milioane de romani traiesc cu virusul hepatitei B sau C. Netratata, hepatita B evolueaza in ciroza hepatica la aproximativ 30% din pacienti, iar virusul hepatitei B e responsabil de 70% din cancerele hepatice primitive. In cazul hepatitei virale C, aproximativ 80% din infectiile acute se cronicizeaza. Un sfert din cei cu hepatita cronica C dezvolta ciroza hepatica, iar unu din cinci pacienti cu hepatita cronica C dezvolta cancer hepatic.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), cu sprijinul companiei Houston NPA, a demarat la inceputul acestei luni campania „Ziua mamei cu hepatita”. Conceputa pentru a se derula pe tot parcursul lunii martie, in 6 zone din tara, initiativa s-a concretizat incepand cu primul eveniment desfasurat la Brasov (2 martie), care s-a bucurat de un real succes in randul participantilor: medici si pacienti deopotriva. Au urmat manifestari similare la Arad (12 martie), Constanta (16 martie), Iasi (26 martie) si Cluj (27 martie).

Citeste si:  Ce sa facem cand copilul nostru (ne) minte?

La Bucuresti, „Ziua Mamei cu Hepatita” se va desfasura marti, 30 martie, intre orele 16.00-18.00, la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, in Amfiteatru. Intrarea este libera!

La eveniment vor participa medici de diverse specialitati: boli infectioase, gastroenterologie, ginecologie, pediatrie si medicina de familie, oferindu-le astfel participantilor ocazia sa primeasca raspunsuri la intrebarile care apar, de regula, din primul moment in care un membru al familiei este diagnosticat cu o afectiune hepatica.

Citeste si:  O boala foarte rara a plamanilor, depistata la un brasovean

Prin aceasta actiune tematica dorim sa atragem atentia asupra problemelor pe care le intampina in primul rand pacientele cu afectiuni hepatice si familiile acestora inca din faza depistarii bolii.

Rezultate asteptate in urma campaniei: informarea corecta a femeilor cu hepatita asupra posibilitatilor de tratament si a regimului de viata pe care trebuie sa-l aiba daca isi doresc un copil sau daca au deja un copil, precum si strangerea de informatii utile pentru a veni in sprijinul acestor femei.

Citeste si:  Jucariile - pericol sau distractie

Cu acest eveniment din Bucuresti se va incheia seria de 6 evenimente desfasurate de APAH-RO. In luna aprilie organizatorii vor comunica rezultatele inregistrate ale campaniei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.