fbpx

Acneea, problema adolescentei

Acneea reprezinta pentru orice adolescent o problema care da mari batai de cap. Cauzele aparitiei acneei pot fi de natura hormonala sau genetica, insa poate fi influentata si de stilul de viata al copilului.
Acneea nu poate fi tratata definitiv, pana ce nu se incheie capitolul pubertatii. Poate fi tinuta sub control, prin diverse medicamente si tratamente naturiste.
Primul pas consta in detoxifierea tenului. Cum poti face asta? Prin exercitiile fizice, care au menirea de a ne intari sistemul imunitar. Sportul detoxifica pielea, iar acneea se diminueaza. Cele mai simple modalitati de a face miscare, dar si cele mai eficiente sunt alergatul si fitness-ul. Nu exagera cu orele de sport, pentru a nu favoriza aparitia stresului, si inevitabil, a cosurilor.
Eliminand stresul, elimini acneea. Datorita nivelului ridicat de stres, creste si productia de hormoni, care poate duce la o dereglare hormonala si la efecte nefaste asupra organismului. Pielea este obligata sa produca mai mult sebum, iar sistemul imunitar slabeste.
Al doilea pas consta in ingrijire. Evitati spalarea excesiva a fetei, deoarece accelerati uscarea si imbatranirea ei. Este recomandata folosirea produselor din farmacii, care curata delicat si nu usuca pielea.
Un tratament frecvent intalnit in combaterea acneei este benzoilul petroxid. Aceasta substanta elimina
bacteriile, ducand la disparitia infectiei. Pielea se usuca foarte tare si se deshidrateaza.
Tratamentele naturiste au capacitatea de a hrani pielea si de a o proteja impotriva riscului reaparitiei infectiei. In general ele actioneaza doar asupra cosurilor si nu distrug tesutul. Uleiul de arbore de ceai este indicat pentru cosurile nedorite ale copilului dumneavoastra. Preparati o lotiune astringenta, dintr-o lingurita de ulei de arbore de ceai, cu noua lingurite de apa intr-o sticla, pe care sa o puneti ulterior la rece. Se curata fata dimineata si seara cu respectivul amestec.
Pentru alte tratamente sau medicamente potrivite tratarii acneei, cel mai bine ar fi sa va adresati medicului de familie, dermatotlog sau endocrinolog, pentru a stabili cauzele aparitiei cosurilor si abia dupa aceea treceti la tratamente.

Citeste si:  Cinci mituri despre circumcizie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.