Activitati de vara pentru adolescenti

Vara nu este foarte departe si copilul tau deja isi face planuri si ganduri despre cum si-o va petrece. Parca si-ar dori un job de vara, parca si-ar dori sa plece in vacanta la bunici, parca ar vrea sa aiba banii lui proprii.. ce sa mai..nici el nu stie exact ce-si doreste sa faca.
De aceea, parintii sunt cei mai importanti si cele mai de sprijin persoane care pot veni cu idei, sugestii sau chiar mici ajutoare pentru a solutiona aceasta mica dilema.
Este de apreciat faptul ca adolescentii isi doresc inca de la varste timpurii sa lucreze, sa-si castige singuri banutii si independenta. Desigur, vor fi si sceptici care vor spune, ca nu sunt de acord sa-si lase copilul sa lucreze mai devreme decat este cazul, pentru ca nu se vor mai concentra asupra scolii, temelor si a invatatului.
Pe de alta parte, ce este rau in faptul ca vor sa-si castige singuri banutii lor de buzunar, independenta? Oare acei parinti sceptici ar prefera sa-si vada copilul pierzand timpul si noptile stand degeaba in casa, pe internet, in fata televizorului sau batand mingea pe maidan?
Daca iti lasi copilul sa decida singur cand este timpul sa munceasca, nu inseamna ca tu nu ii poti oferi ceea ce isi doreste. Inseamna ca vrei sa faci din el un adevarat luptator, ca il lasi pe el sa decida cand este timpul si mai ales unde si cum vrea sa inceapa o activitate.
Job-urile de vara pentru tineri sunt foarte bune si pot fi alese in functie de categorie: pot lucra part-time, pot lucra full-time, pot lucra de acasa sau din contra, pot pleca de acasa, in alt oras sau tara, pe timpul verii.
Este foarte important ca tinerii sa-si dezvolte acest simt al responsabilitatii si al independentei financiare, pentru ca vremurile in care traim nu ne ajuta sa strangem averi sau sa investim in afaceri, ci sa supravietuim si sa avem un trai decent.
In timp, cu cat vor capata mai multa experienta, cu atat mai usor isi vor gasi un job cu adevarat, bine platit si care sa le ofere satisfactii materiale bine definite.
Pana atunci, nu te opune deciziei lui de a se angaja. Este in vacanta, are timp suficient sa invete si pentru scoala, insa cel mai important lucru este ca prin atitudinea aceasta isi va spori increderea in el si mai mult.

Citeste si:  Un abdomen plat la barbati inseamna o viata mai lunga

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.