Activitati extra-scolare pentru micutul tau

Scoala este un loc in care copilul tau invata dupa o programa stabilita de profesori, lucruri care ii sunt de folos, dar si lucruri care ii pot parea neinteresante sau care nu-i vor fi de nici un ajutor mai tarziu, in viata.
De aceea este foarte important ca tu, in calitate de parinte, sa stabilesti impreuna cu copilul tau cateva activitati extra-scolare care sa-i placa si care sa-l ajute pe viitor sa-si dezvolte calitati si abilitati pentru a-si putea perfectiona munca si efortul.
Care sunt aceste activitati si cum poti afla ce anume i se potriveste copilului tau, vom afla impreuna.
Una dintre cele mai populare si placute activitati extra-scolare este dansul. In special fetitele au inclinatie catre acest sport, care se poate transforma in pasiune sau chiar cariera, daca au talent si daca performantele le sunt exploatate de cine trebuie, si mai ales cum trebuie.
Desigur nu ai cum sa-ti dai seama din prima la ce gen de dans sa-l dai, de aceea este recomandat sa-l inscrii la o scoala de dans unde poate practica treptat, toate genurile de dans. In felul acesta, copilul va putea sa faca o alegere si sa mearga mai departe cu stilul de dans pe care il stapaneste cel mai bine sau care i se potriveste.
O alta activitate extra-scolara, dar care ii poate fi de folos mai tarziu este invatarea unei limbi straine, alta decat cea pe care o face la scoala. Si cand spun invatat, ma refer la inscrierea la un curs specializat, in urma caruia copilul sa poate primi si o diploma care sa ateste faptul ca are cunostinte lingvistice ale limbii straine pe care a studiat-o.
Si in cele din urma, cea mai placuta activitate extra-scolara o reprezinta practicarea unui instrument muzical. In felul acesta, copilul ia contact cu lumea sunetelor, a culturii muzicale, precum si a spiritului si simtului artistic. Daca face acest lucru de mic si ii place, mai tarziu poate urma chiar cursurile unei scoli de arta sau a altor studii care sa-l ajute sa-si aprofundeze cunostintele si sa-si perfectioneze talentul.

Citeste si:  Bolile si leacurile din camara (II)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.