Acupresura

Acupresura reprezinta acea forma de atenuare, de stimulare asociata cu acupunctura si face parte din terapia japoneza de aplicare a presiunii, numita shiatsu.
Prin acupresura puteti alina durerile de cap, prin aplicarea presiunii asupra unui punct situat pe membrana palmara dintre degetul mare si cel aratator.
Acupresura presupune presiunea aplicata asupra punctelor de apucuntura cu ajutorul mainilor.
Acupresura este o tehnica simpla ce poate fi autoaplicata, deoarece nu necesita o pregatire profesionala, in prealabil. Ea poate fi folosita si pentru tratarea copiilor speriati de ace.
Specialistii sustin ca presiunea la nivelul calcaiului trateaza enurezisul nocturn, iar ca punctele de pe meridianul splinei ajuta la tratarea afectiunilor acesteia.
Acupresura amelioreaza circulatia locala si da rezultate bune si in caz de celulita, inlaturand aspectul inestetic de coaja de portocala.
De asemenea, acupresura ajuta la tratarea hipo si hipertensiunii arteriale, a migrenelor, a artritei, a crampelor menstruale, precum si pentru a stimula imunitatea.
Iata in ce situatii mai putem apela la acupresura:
Pentru a alunga frica, presam partea interioada a piciorului, la jumatatea distantei dintre tendonul lui Achilee si osul gleznei. Prin presiunea acestui punct, vindecam frica si amelioram durerile de spate.
De asemenea, pentru inlaturarea stresului, presam pe degetul mare de la picior, in coltul de jos al unghiei. Acest lucru ne ofera optimism si incredere in sine.
Acupresura sau tehnica shiatsu poate oferi sprijin in timpul perioadelor dificile ale vietii, cum ar fi terminarea unor relatii sau pierderea locului de munca.
In timpul tratamentului folosind presiunea, sunt influentati muschii, incheieturile, sangele si fluidele, iar circulatia, flexibilitatea si vitalitatea sunt puternic intensificate.
In urma tratamentului cu aceasta tehnica, se instaleaza un sentiment ,de calm si o stare de bine, o capacitate extraordinara de vindecare , precum si o perspectiva pozitiva asupra lumii din jur.

Citeste si:  Trei cazuri cu mici necazuri

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.