Acupunctura si beneficiile ei

Acupunctura reprezinta acea terapie care implica folosirea unor ace fine in anumite puncte ale corpului, aparuta prima data in China, acum aproximativ 3000 de ani.
In zilele noastre, un numar mare de persoane din sectorul medical folosesc aceasta tehnica medicala, in special pentru tratarea durerilor musculare, insa ea poate fi aplicata cu succes si in cazul durerilor de cap, migrenelor, sinuzitelor, a problemelor menstruale, a guturalui sau a iritatatilor vezicii urinare.
Aproximativ 70 % din pacienti raspund pozitiv la tratamentele benefice ale acupuncturii: au redus nevoia de calmante si alte medicamente, si-au imbunatatit somnul si si-au eliberat muschii de tensiune, favorizand astfel eliberarea stresului.
Punctele de acupunctura sunt situate pe diferite meridiane ce parcurg corpul, fiind totodata si canale de energie chi. Cateva puncte corespund cu acele “puncte de declansare”, asa cum le numesc medicii occidentali, puncte care atunci cand sunt apasate produc durere in alta parte a corpului. Daca gasiti un punct de declansare care atunci cand este apasat produce durere sau alte simptome, este foarte probabil ca acupunctura sa actioneze eficient. Daca aveti probleme cu durerile de cap, punctele de declansare se pot localiza la nivelul muschilor gatului sau la nivelul umerilor.
Daca sunteti hotarate sa apelati la aceasta tehnica medicala, trebuie sa gasiti un acupuncturist bun, care sa fie capabil sa localizeze un punct de declansare caruia ii corespune o durere ce se poate afla la o distanta apreciabila, deoarece aceste puncte pot fi tratate rapid cu un ac de acupunctura.
Datorita experientelor neplacute sau a traumatismelor din copilarie, anumite persoane sunt ingrozite numai cand aud de aceasta tehnica a acupuncturii. Insa ceea ce ei nu stiu, este faptul ca acele de acupunctura sunt mult mai subtiri decat cele folosite pentru injectii, iar capetele au alta forma, prin urmare, daca ele sunt introduce rapid in piele, senzatia este una abia perceptibila. Odata ce a strapuns pielea, acul poate fi impins catre un tesut mai adanc, iar senzatia pe care o puteti este una de amorteala si insensibilitate, nicidecum de durere.

Citeste si:  Hidartroza (apa la genunchi)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.