fbpx

Aditivii alimentari: O treime dintre romani cred ca toate E-urile sunt periculoase

Intrati pe lista neagra a substantelor daunatoare sanatatii, aditivi alimentari ajuta la îmbunatatirea gustului sau mirosului produselor alimentare, pentru a le conserva sau prelungi termenul de valabilitate.Industria alimentara nu poate supra¬vietui fara E-uri, însa studiile din ultimii ani au scos la iveala ca unele dintre aceste adaosuri sunt deosebit de periculoase pentru sanatate, altele sunt îngrijoratoare, iar foarte putine sunt inofensive.În România, o treime dintre subiectii supusi unui sondaj de opinie au spus ca toti aditivii alimentari sunt periculosi, iar o alta treime nu a prezentat nici o parere pe marginea acestui subiect.Aditivii alimentari au fost clasificati în functie de efectele pe care le au asupra organismului uman. Cei mai periculosi sunt aditivii cancerigeni, cu efecte ireparabile asupra sanatatii, urmati de cei toxici, care, ingerati pe termen lung, pot avea aceleasi efecte.Urmeaza E-urile periculoase, care pot duce la diferite tumori sau alergii, apoi cele suspecte, care înca se testeaza pe animale pentru a li se vedea efectele.Desi cei mai multi aditivi sunt trecuti pe „lista neagra”, exista unii naturali si inofensivi pentru organismul uman. În aceasta categorie intra E140- Clorofila, E306- vitamina E , antioxidant, E300- vitamina C, E322- lecitina, E440- pectina si E407- extract de alga.Citeste mai multe în Gândul
Intrati pe lista neagra a substantelor daunatoare sanatatii, aditivi alimentari ajuta la îmbunatatirea gustului sau mirosului produselor alimentare, pentru a le conserva sau prelungi termenul de valabilitate.Industria alimentara nu poate supra¬vietui fara E-uri, însa studiile din ultimii ani au scos la iveala ca unele dintre aceste adaosuri sunt deosebit de periculoase pentru sanatate, altele sunt îngrijoratoare, iar foarte putine sunt inofensive.În România, o treime dintre subiectii supusi unui sondaj de opinie au spus ca toti aditivii alimentari sunt periculosi, iar o alta treime nu a prezentat nici o parere pe marginea acestui subiect.Aditivii alimentari au fost clasificati în functie de efectele pe care le au asupra organismului uman. Cei mai periculosi sunt aditivii cancerigeni, cu efecte ireparabile asupra sanatatii, urmati de cei toxici, care, ingerati pe termen lung, pot avea aceleasi efecte.Urmeaza E-urile periculoase, care pot duce la diferite tumori sau alergii, apoi cele suspecte, care înca se testeaza pe animale pentru a li se vedea efectele.Desi cei mai multi aditivi sunt trecuti pe „lista neagra”, exista unii naturali si inofensivi pentru organismul uman. În aceasta categorie intra E140- Clorofila, E306- vitamina E , antioxidant, E300- vitamina C, E322- lecitina, E440- pectina si E407- extract de alga.Citeste mai multe în Gândul

Citeste si:  Gama Eurovita Osteo Vitactiv, acum in concentratii diferite, pentru nevoile diferite ale organismului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.