Afine pentru cistita si infectii urinare

Principiile active din frunze si bace actioneaza foarte eficient in tratamentul problemelor circulatorii ale sistemului venos, al tulburarior de vedere si, mai ales, al infectiilor tractului urinar.

Afinul este un arbust mic, ce creste la umbra padurilor de foioase, in zona pasurilor de munte si, uneori, chiar si in zone stancoase. Fitoterapia foloseste in special fructele afinului, preparatele din frunze putand produce, in unele cazuri, intoxicatii.
Sucul fructelor si extractul obtinut din ele au actiune antiinflamatoare asupra ogranelor urinare. Prin efectul ei dezinfectant, planta impiedica Escherichia Coli-germenul responsabil cu circa 80% din totalul infectiilor- sa atace celulele tractului urinar, favorizand eliminarea urinei. In general, afinele se administreaza in asociere cu uva ursina-Strugurii ursului (planta cu efect diuretic si depurativ).
Cistita recurenta? La primele simptome, dar si daca vrei doar sa previi aparitia lor, prepara-ti o infuzie din afine (fructe sau frunze) sau cu un amestec in parti egale format din afine si Strugurii ursului. Bea cate o ceasca de 3-4 ori/zi, 15 zile.
Un sfat in plus:
Foloseste preparate din afin american: cunoscut si sub denumirea cranberry, este cultivat in SUA, in scopuri terapeutice; este cel mai indicat in tratamentul cistitelor si al alterarii florei bacteriene intestinale.
Ca metoda de preventie, asociaza si fermenti lactici (lactobacili). Se gasesc sub forma de tablete si comprese. Iei o doza dimineata, timp de o luna.

Citeste si:  Greutatea ideala a bebelusilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.