Ai grija de ochii tai

Oftalmologii recomanda ca macar trei zile pe saptamana, sa mancam cate doua portii de verdeturi pe zi, in special spanac, broccoli, varza: contin luteina, substanta ce reduce cu 75% riscul de maculopatie, boala degeneratiiva a maculei (structura din centrul retinei). Consuma si peste: organismul trebuie sa isi refaca permanent rezervele de omega 3.
Asigura-te ca monitorul are un ecran antireflex si ca este bine reglat ca luminozitate si contrast. Daca se poate, alege un computer cu o inalta definitiei a cristalelor lichide, care solicita mai putin ochii. Impune-ti sa faci o pauza de trei minute la fiecare jumatate de ora. Pentru a citi texte, este mai bine sa le imprimi pe hartie: cititul pe monitor este foarte obositor. Si aminteste-ti ca distanta optima dintre ochi si ecran este de 60-70 cm.
Studiile stiintifice au demonstrat ca, la persoanele care fumeaza, afectiunile oftalmologice se vindeca mai greu decat la nefumatori.
Ia o pauza de cinci minute, de fiecare data cand simti ca stresul te incolteste. Priveste pe fereastra, spre cel mai indepartat punct de la orizont, inspirand pe nas si expirand pe gura, profund si regulat. Acest exercitiu relaxeaza musculatura zonei oculare si reduce, totodata, tensiunea la care sunt supusi gatul si umerii.
Lumina de cea mai buna calitate este cea naturala si care nu „cade” direct. Asadar, aseaza-ti biroul paralel cu fereastra, si nu fata in fata cu ea. Nici lumina care „bate” din spate nu este buna pentru ochi. Cat despre iluminatul artificial, iti recomandam lumina „calda” a unui lampadar alungit.

Citeste si:  Ce sunt viciile de refractie si cum pot fi corectate?
EXCLUSIV! Material video comentat de la clinica OCULUS.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.