fbpx

Ai grija de tine pe perioada sarcinii

Cand te pregatesti sa devii mamica, vizitele la medicul ginecolog care iti supravegheaza sarcina sunt mai mult decat necesare si indicate.
Pe parcursul celor 9 luni de sarcina pot aparea multe modificari, pe care numai un specialist le poate identifica si ameliora daca este cazul si posibilitatea.
In primul rand, pegateste-te spiritual si financiar pentru setul de analize pe care va trebui sa-l faci in primele saptamani de sarcina. Pe langa analizele uzuale, de sange, cel mai probabil, medicul ginecolog te va indruma sa-ti faci si cateva analize ale secretiei vaginale si ale colulului uterin, pentru a se asigura ca totul este in regula, acolo “jos”, mai ales daca iti doresti sa nasti pe cale naturala. In cazul depistarii vreunei infectii cu o bacterie sau ciuperca, va trebuie sa iei un tratament serios, care sa duca la eliminiare acesteia pana la momentul nasterii.
Antigen Chlamydia, Mycoplasma hominis si Ureaplasma sunt cele mai recomandate in primele luni de sarcina si cele mai concludente pentru sanatatea micutului, daca alegi sa nasti natural.
Intre saptamanile 10 – 13 si 6 zile, este recomandat sa faci o ecografie, care sa stabileasca exact varsta gestationala, urmand ca pe baza masuratorilor ecografice sa faci un dublu test, analiza care stabileste daca exista risc de sindrom Down sau alte malformatii congenitale.
Intre saptamanile 14 si 21 , este recomandat sa faci un triplu test, perioada optima fiind intre saptamanile 16 si 18 (masuratorile in aceasta perioada fiind cele mai concludente pentru determinarea riscului de Sindrom Down.)
De asemenea, este bine sa tii cont de indicatiile medicului ginecolog si sa faci tot ce-ti spune acesta: consulatii, ecografii, repaos la pat sau abstinenta sexuala, daca exista riscuri care pot pune in pericol buna dezvoltare a fatului.
Evita sa faci eforturi mari, in primele saptamani, pana nu se “lipeste” bine fatul de uter, pentru ca atunci sunt riscurile cele mai mari sa pierzi sarcina sau ca acesta sa nu se formeze unde trebuie ( ex: sarcina extrauterina ).

Citeste si:  Terapia prin culori
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.