fbpx

Alege fericirea! Depresia, simptome si tratament

Ce este depresia?

Depresia este clasificata ca o tulburare a dispozitiei. Poate fi descrisa: sentimente de tristete, pierdere sau furie care interfereaza cu activitatile zilnice ale unei persoane. Se estimeaza ca depresia afecteaza 1 din 20 de oameni.

Oamenii experimenteaza depresia in moduri diferite. Poate interfera cu activitatea lor zilnica, insemnand timp pierdut si productivitate scazuta. De asemenea, poate influenta relatiile si anumite boli cronice. Bolile care se pot agrava din cauza depresiei includ:

artrita
astm
boala cardiovasculara
cancer
Diabet
obezitate

Este important sa va dati seama ca acea senzatie uneori este o parte normala a vietii. Evenimente triste si dureroase apar in viata fiecaruia. Cu toate acestea, simtul mizerabil si lipsit de speranta pe o baza consistenta nu este normal. Depresia ar trebui tratata ca o afectiune medicala grava.

Lasata netratata, depresia poate dura luni sau ani. Se poate agrava in timp. Cu toate acestea, cei care cauta tratament vad adesea imbunatatiri ale simptomelor in doar câteva saptamâni.

Tipuri de depresie

Depresia variaza in functie de cât de grava este. Unii oameni experimenteaza episoade usoare si temporare de tristete. Altii experimenteaza episoade depresive severe si in curs de desfasurare. Medicul dvs. va poate ajuta sa stabiliti un plan de tratament bazat pe tipul de depresie pe care il aveti. Exista doua tipuri principale: tulburarea depresiva majora si tulburarea depresiva persistenta.Tulburare depresiva majoraTulburarea depresiva majora este cea mai severa forma de depresie. Este caracterizata de sentimente persistente de tristete, de lipsa de speranta si de lipsa de valoare, care nu dispar singure. Trebuie sa v simtiti cinci sau mai multe dintre urmatoarele simptome pe o perioada de doua saptamâni pentru a fi diagnosticate cu depresie majorara:

Citeste si:  Cere-ti viata inapoi...

senzatie de depresie in cea mai mare parte a zilei
pierderea interesului in majoritatea activitatilor obisnuite
pierdere in greutate semnificativa sau cresterea in greutate
dorinta de a dormi prea mult sau incapacitatea de a dormi
incetinirea gândirii sau a miscarii
oboseala sau consum redus de energie in cele mai multe zile
sentimente de inutilitate sau vinovatie
pierderea concentratiei sau indecisivitatii
gânduri recurente de moarte sau sinucidere

Citeste si:  Sucurile naturale de fructe pot reduce eficacitatea medicamentelor

Exista diferite subtipuri de tulburare depresiva majora, respectiv:

caracteristici atipice
in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere
tulburari sezoniere
melancolie accentuata
caracteristici psihotice

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.