Alegerea bonei perfecte

La prima vedere te-a convins: este bona pe care ti-o doreai. Dar cum poti stii sigur ca este cea perfecta cu care copilul tau se intelege de minune?
Inca nu stie sa vorbeasca, dar exista destule semne care iti spun clar cum stau lucrurile, in lipsa ta de acasa.
1. Plansul
In primele zile este o reactie normala – copilul vede ca il lasi singur, deodata, cu o persoana straina. E speriat. Si are nevoie de ceva timp ca sa se deprinda cu noua situatie. Dar, daca plansetele continua si dupa cateva saptamani, e clar ca nu ii place sa ramana cu ea. Sau poate problema este chiar bona.
2. Igiena
Fa o mica „ancheta” : bona il schimba destul de des? In mod sigur nu, daca micutul tau are fesele rosii si iritate. Neglijarea igienei este un lucru grav – poate avea urmari asupra sanatatii lui. Si spune multe despre calitatea bonei. Camera lui, lenjeria de pat, vesela, jucariile sunt curate? Daca ii curge nasucul, intreab-o cum se face ca a racit. Verifica, de asemenea, daca stie ce are de facut, in cazul in care copilul face febra.
3. Somnul
Un somn agitat este, de asemenea, semn ca bona nu este foarte priceputa sau constiincioasa. Reaminteste-i regulile generale si programul de odihna si vezi cum reactioneaza.
4. Alimentatia
Intreab-o, in fiecare zi, ce ii va pregati copilului. Sau stabileste tu meniul. Cand vii acasa cum il gasesti? Infometat, la o ora la care ar fi trebuit sa fie satul? Fara pic de pofta de mancare, la ora cand ar trebui sa ia, din nou masa? Evident, este hranit haotic.
5. Semnele „de buna purtare
Vanatai, julituri? Cel mai probabil, s-a ales cu ele jucandu-se, tarandu-se in genunchi, etc. Se poate intampla si cand sta cu tine. Dar, la fel ca tine, si bona trebuie sa stie in ce imprejurari s-a ales bebe cu semne de „buna purtare”. Daca ai fie si o infima suspiciune ca il neglijeaza ori il bruscheaza, solutia este o alta bona.
6. Supravegherea video
Daca bona accepta ideea ca exista, in casa, un astfel de sistem, e bun. Desi nimanui nu-i place sa fie „vizionat”non-stop. Ideal ar fi sa aevti o relatie cladita pe incredere dar, daca asa iti spune instinctul matern, ia toate masurile menite sa-ti protejeze copilul.

Citeste si:  Cauzele avortului habitual si protocolul de investigatii in diagnosticul prenatal

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.