Alegerea corecta a periutei de dinti

Periuta de dinti joaca un rol important in igiena orala. Pe piata exista diferite tipuri de periute, destinate diferitor persoane.
Exista periute de dinti special pentru cei mici. Trebuie sa ii alegi o periuta de dinti corespunzatoare varstei lui.
Exista periute atat manuale, dar si electrice. Nu exista dovezi momentan, conform carora una este mai buna decat cealalta in indepartarea resturilor alimentare si in curatarea eficienta. Singura diferenta notabila care exista este aceea ca periuta electrica este mai scumpa decat cea manuala.
Periile sunt partea cea mai importanta a periutei de dinti. Cel mai indicat ar fi sa folosesti una cu perii soft, exceptand bineinteles cazul in care stomatologul ti-a recomandat sa folosesti una cu perii tari. Este indicat sa folosesti perii moi pentru a nu-ti rani gingia.
Este indicat sa schimbi periuta de dinti o data la fiecare 3 luni.
Ceea ce probabil nu stii este ca pozitia si modul in care folosesti periuta de dinti este esentiala. Dupa fiecare spalare, clateste peritua de dinti si curata-i porii cu ajutorul degetului mare. Aseaza-o in mod vertical, avand grija sa nu se atinga de periutele celorlalti membrii ai familiei. Periuta de dinti nu trebuie acoperita si nici pastrata in cutii inchise.
Pe langa periuta de dinti, pasta de dinti, si apa de gura joaca un rol important in igienea orala. Unele ape de gura au doar rolul de a improspata respiratia, altele se folosesc datorita compozitiei lor, numai la indicatia medcului stomatolog, dupa o examinare atenta.

Citeste si:  Dependenta de droguri

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.