Alegerea sportului potrivit pentru copil

Indiferent care sunt interesele copilului, sportul ii va face bine in toate sensurile. Beneficiile sanatatii unei activitati fizice vor fie xperimentate fie individual sau intr-o echipa de sport. Prin practicarea unor exercitii de fitness bune si mancand regulat, un copil poate sa isi mareasca considerabil sansele de a se transforma intr-un adult sanatos. Participarea la sport il poate motiva, il poate face mai ambitios. Recompensele emotionale pe care le va primi ii vor mangaia orgoliul si ii vor da incredere in el insusi.
Cel mai bun sport pentru un copil este acela pe care copilul il gaseste amuzant si interesant in acelasi timp. Pentru a incuraja un stil de viata sanatos si activ, il poti expune pe cel mic la o varietate de activitati fizic si sa il lasi sa aleaga ce vrea sa faca pe mai departe. Petrece ceva timp cu copilul tau si invata-l diferite sporturi si activitati reacreative.
Permite-i copilului tau sa aiba parte de libertate in a incerca diferite sporturi. Daca el este interesat intr-un sport anume, verifica-i programul de la scoala, si incearca sa il inscrii intr-o echipa.
Petrece ceva timp cu copilul tau in timp ce el practica acel sport care ii place. Un copil se va bcura mai tare de sport daca ii este permis sa invete intr-o atmosfera relaxanta in timp ce se distreaza si primeste suport si incurajare din partea adultilor.
Atletismul pentru copii poate fi gasit ca un mijloc de distractie si recreere. Adultii nu ar trebui sa puna presiune asupra unui copil sa se concentreze numai la victorie. Un tanar atlet care arata talent natural intrun sport particular trebuie sa munceasca mult si sa arate dedicare pentru a putea reusi. Aproape orice copil, chiar si cei mai putin inzestrati cu talent isi pot imbunatati calitatile.
Tine minte faptul ca in orice sport ar „intra”copilul tau trebuie sa il incurajezi si sa il sustii.

Citeste si:  Persoanele care sufera de dureri de cap cronice au creierul diferit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.