Alergii alimentare

Inainte sa incepem sa discutam despre alergii, trebuie sa discutam putin despre sistemul imunitar. Sistemul imunitar este termenul care cuprinde diferite sisteme ale corpului care lupta impotriva bolilor si a toxinelor. Acestea includ celulele albe din sange, sau leucocitele, pielea si membranele mucoase care functioneaza ca bariere impotriva germenilor.
In mare parte sistemul functioneaza bine. Corpul recunoaste celulele care sunt o parte componenta a sistemului si recunoaste si sistemele care sunt daunatoare. Totusi, la persoanele alergice, sistemul imunitar identifica un aliment sau un germene care produce anticorpi. Un aliment care a fost bagat in aceasta categorie este denumit alergen.
Atunci cand corpul este expus la alergeni, imunoglobulina se ataseaza si dezvolta un numar de chimicale ca o forma de atac.
O alergie descrie diferite raspunsuri ale sistemului imunitar. Nu descrie fiecare reactie pe care o persoana o are la alimente. Reactiile neplacute care nu implica imunoglobulina sunt cunoscute ca intolerante la alimentele respective. Aceste intolerante apar deobicei in tractul digestiv mai mult decat in sistemul imunitar. Este important sa constientizam diferenta dintre alergie si intoleranta, care nu este neaparat severa. Totusi, in unele cazuri, intolerantele sunt mai severe decat alergiile.

Citeste si:  Tipul de ten: ce secrete ascunde tenul si cum il ingrijim corect?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.