Alergii la mancare

Alergiile la mancare nu sunt atat de comune pe cat cred oamenii si afecteaza doar 2% dintre copii, desi sunt mai comune la copiii mici. Din fericire, si acesti copii pot trece peste aceste alergii cu timpul pana sa ajunga la varsta de 3 ani.
Simptomele unei alergii la alimente poate incude stranutatul si dificultate in respirare, mancarimi ale pielii, stari de voma, diaree, dureri abdominale, ameteli, inflamarea gatului si a zonei din jurul gurii. Aceste simptome se dezvolte de obicei dupa ce copilul consuma alimentul respectiv la care este alergic in timp de cateva minute pana la o ora.
Simptomele pot fi usoare sau severe, depinzand de cat de mult a mancat copilul din acel aliment sau de cat de alergic este el la acel aliment. O reactie severa poate include anafilaxie, cu dificultate in respirare, inflamarea gurii, limbii, gatului, presiune a sangelui scazuta, soc si chiar moartea.
Mai comune decat alergiile la alimente sunt intolerantele la anumite alimente, care pot cauza stari de voma, diaree, mancarimi pe piele.
Odata ce ai descoperit ca micutul tau este alergic, este important sa inveti sa citesti etichetele alimentelor pentru a evita sa se produca iar o alergie. Este important sa consulti si un medic pentru a vedea ce sfaturi iti da el.

Citeste si:  18 comunitati sarace din Romania, incluse in programul "Fiecare Copil in Gradinita", demareaza proiecte locale pentru imbunatatirea starii de sanatate a copiilor, cu sustinerea Ovidiu Rom si GSK Romania

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.