Alergii la tantari

Tantarii zboara si mananca insecte. Doar femelele tantar se hranesc cu sangele oamenilor si are nevoie de mult sange pentru a produce oua. In timpul alimentatiei, femela tantar inteapa pielea umana si injecteaza saliva. Saliva contine diferite proteine care previne sangele din a se coagula, precum proteinele care pastreaza sangele sa curga in gura tantarului.
Multe din proteinele din saliva tantarului pot cauza reactii imunitare, incluzand alergii imunitare. Totusi, majoritatea oamenilor au reactii diferite la intepaturile de tantari, si simptomele se schimba in timp, in functie de numarul de intepaturi pe care o persoana le primeste. Aceste reactii includ atat umflarea iemdiata sau intarziata si mancarimi in jurul zonei respective. Aceste reactii tind sa descreasca in frecventa dupa ce ai fost muscata de tantari ani la rand.
In mod normal, oamenii cu afectiunile descrise mai sus nu sunt diagnosticati cu alergii la tantari. Acest termen este potrivit pentru oamenii cu reactii mai severe sau mai neobisnuite.

Citeste si:  Secrete pentru unghii frumoase

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.