fbpx

Alergiile lunare

Acum ca a venit primavara si ne aflam in anotimpul alergiilor, trebuie sa fii ceva mai prudenta, daca nu vrei ca micutul tau sa cada prada unei astfel de alergii.
In lunile de primavara, cele mai frecvente alergii sunt date de arin, alun, ulm, plop, salcie, acarieni si mucegaiuri. Cel mai agresiv dintre alergeni este plopul, asa ca evita sa faci plimbari cu copilul pe langa o padure sau un parc unde sunt foarte multi plopi.
Alergia provocata de alun provoaca stranut, mancarimi nazale si ale pielii, precum si pusee de febra. In aceste cazuri este indicat sa acoperiti nasucul si gurita micutului cu un tifon, pentru a evita contactul cu puful care cade din copaci.
De asemenea, in cea de-a doua luna de primavara, ne luptam cu alergiile provocate de arin, measteacan, stejar, frasin si liliac.
Cele mai periculoase sunt insa cele provocate de liliac. Alergia provocata de liliac determina aparitia simptomelor de astm-bronsic, de stranut, de lacrimare, cefalee si stari de dispnee (oprirea respiratiei).
Pentru a evita complicatiile se recomanda administrarea unui antihistaminic prescris de catre medicul pediatru sau alergolog.
In ultima luna de primavara, cele mai frecvente alergii sunt date de platan si papadie. Aceste doua alergii provoaca mancarimi, eruptii ale pielii si scurgeri nazale.
Aceste alergii de natura respiratorie trebuie tinute strict sub observatie, pentru ca se pot transforma in rinite alergice sau astm.
Lunile de vara sunt si ele la fel de periculoase. Cele mai frecvente sunt date de rapita, soc, secara, iarba, grau, porumb si soare. Evitati plimbarile cu copilul in locurile impadurite daca este predispus la una din aceste alergii. Dupa fiecare plimbare facuta in soare, este recomandat sa-i faceti micutului o baita scurta, dupa care sa aplicati un spray cu apa termala sau o crema cu efect racoritor.
Alergiile sfarsitului de an sunt date de buruieni, acarieni si mucegaiuri. Pentru ca vremea se raceste, iar umezeala isi face aparitia, manifestarile acestor alergii pot fi asemanatoare cu cele ale unei raceli: stranut, lacrimare, secretii nazale fluide, tuse productiva.
Pentru a evita aparitia acestor alergii, fa mereu curatenie in casa, mai ales in spatiul in care isi desfasoara copilul activitatea: sterge praful, podeaua si aeriseste mereu camera inainte de a merge micutul la somn.

Citeste si:  Contractul narcisic, fundamentul bunei relatii dintre parinti si copil
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.