Alimente cancerigene

Please select a featured image for your post

Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor, potrivit unui studiu publicat recent, informeaza Mediafax. Cercetarea afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea cancerului pulmonar la pacientii care prezinta o anumita predispozitie pentru aceasta maladie.Desi oamenii de stiinta nu stiu deocamdata care este impactul real al fosfatatilor asupra dezvoltarii cancerului la oameni, autorii studiului preconizeaza limitarea consumului acestui aditiv alimentar. „Credem ca o mai buna regularizare a nivelului fosfatatilor anorganici in regimul alimentar (al oamenilor) ar putea fi cruciala, atat ca metoda de tratare cat si de prevenire a cancerului pulmonar”, a declarat Myong-Haing Cho de la Universitatea Nationala din Seul, principalul autor al studiului.Echipa de cercetatori a injectat celule canceroase in plamanii soarecilor – impartiti in prealabil in doua grupuri – si numarul tumorilor s-a dovedit in final a fi mult mai mare in cadrul grupului care a primit un regim alimentar bogat in fosfatati.Fosfatatii sunt nutrimente care joaca un rol primordial in metabolismul celular si in mecanismele care asigura transferul energetic la nivelul celulelor, dar ei pot sa activeze in acelasi timp anumite semnale genetice, care stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase pulmonare, potrivit acestui studiu. Aditivii fosfatati au fost utilizati tot mai mult in ultimii ani in alimentatia publica si se gasesc in carne, branzeturi, bauturi si in multe alte preparate si semipreparate obtinute pe cale industriala. (D.M)
Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor, potrivit unui studiu publicat recent, informeaza Mediafax. Cercetarea afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea cancerului pulmonar la pacientii care prezinta o anumita predispozitie pentru aceasta maladie.Desi oamenii de stiinta nu stiu deocamdata care este impactul real al fosfatatilor asupra dezvoltarii cancerului la oameni, autorii studiului preconizeaza limitarea consumului acestui aditiv alimentar. „Credem ca o mai buna regularizare a nivelului fosfatatilor anorganici in regimul alimentar (al oamenilor) ar putea fi cruciala, atat ca metoda de tratare cat si de prevenire a cancerului pulmonar”, a declarat Myong-Haing Cho de la Universitatea Nationala din Seul, principalul autor al studiului.Echipa de cercetatori a injectat celule canceroase in plamanii soarecilor – impartiti in prealabil in doua grupuri – si numarul tumorilor s-a dovedit in final a fi mult mai mare in cadrul grupului care a primit un regim alimentar bogat in fosfatati.Fosfatatii sunt nutrimente care joaca un rol primordial in metabolismul celular si in mecanismele care asigura transferul energetic la nivelul celulelor, dar ei pot sa activeze in acelasi timp anumite semnale genetice, care stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase pulmonare, potrivit acestui studiu. Aditivii fosfatati au fost utilizati tot mai mult in ultimii ani in alimentatia publica si se gasesc in carne, branzeturi, bauturi si in multe alte preparate si semipreparate obtinute pe cale industriala. (D.M)

Citeste si:  Nu consuma alimente crude

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.