fbpx

Alimente care sporesc riscul de cancer

Nutritia revine tot mai des in discutie, ca factor de risc in ceea ce priveste sanatatea. Lucrul acesta este confirmat si de Institutul National al Cancerului din Franta, care dezvaluie relatia periculoasa dintre ce mancam si ce riscuri ne asumam.
Suplimentele alimentare pe baza de beta-caroten iti pot „oferi” cancer pulmonar
Fumatorii „profesionisti” si persoanele expuse la amianta au un risc sporit de cancer pulmonar in perioadele in care iau suplimente de beta-caroten in doze mari.
Doza recomandata este de 2,1 mg/zi.
Kilogramele in plus provoaca mai multe tipuri de cancer
Doar cateva sau muuulte, kilogramele in plus atrag magnetic mai multe tipuri de cancer : esofagian, renal, colorectal, de pancreas, san, endometru sau vezica biliara.
Bauturile alcoolice provoaca si ele mai multe tipuri de cancer
Gura, laringele, esofagul, colonul si rectul anal, sanii, ficatul sunt afectate in gade diferite de fiecare pahar in plus peste „ratia” sanatoasa care ar fi: 1 pahar de vin pentru femei si 2 pentru barbati, sau 50 ml de „tarie”.
Sarea si alimentele sarate fac cancer la stomac
Branzeturi, cipsuri, mezeluri, supe, bulion, ketch-up, semipreparate- cele mai multe „mustesc” de sare. Ca sa nu mai vorbim de traditionalele conserve de iarna romanesti.
Carna rosie si mezelurile fac cancer colorectal
Studiile demonstreaza ca fieare portie de carne rosie consumata pe zi sporeste riscul de cancer colorectal cu 29%.

Citeste si:  Conteaza ce mananci
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.