fbpx

Alimente periculoase consumate de Sarbatori

Please select a featured image for your post

Specialistii avertizeaza ca anumite preparate specifice acestui festin nu numai ca ingrasa, dar le pot face rau persoanelor cu tensiunea crescuta. De aceea, va recomanda sa nu mancati pielea de la pui sau curcan, sa nu folositi ca garnitura piureul cu lapte si unt si sa inlocuiti prajiturile si fursecurile cu cereale si biscuiti.Andrei SionUn studiu britanic a aratat ca, in medie, de la an la an, mesele din perioada Sarbatorilor sunt responsabile pentru cresterea in greutate a fiecarei persoane cu o jumatate de kilogram, pe care aceasta nu o va pierde niciodata. Pe langa kilogramele in exces depuse de-a lungul anilor, alimentele din acest sezon pot fi un adevarat pericol pentru persoanele care au tensiunea crescuta. Site-ul Webmd a publicat o lista cu alimentele care ar trebui evitate in aceasta perioada ca sa nu aveti probleme. – O sursa extrem de bogata de calorii este pielea de la curcan sau pui. Asa ca nu uitati sa mancati carnea fara piele. Mai mult, feriti-va de carnea inchisa la culoare, care contine mai multe calorii decat cea deschisa. – Garnitura meselor festive nu ar trebui sa contina cartofi piure amestecati cu unt si lapte. O portie mica poate avea 238 de calorii. O alternativa poate fi amestecarea cartofilor cu supa de pui. – Adevarate bombe calorice pot fi si aperitivele din produse de patiserie. In loc de pateurile cu carne puteti consuma creveti sau fructe proaspete. In sezonul rece pofta de carbohidrati creste si este usor sa va repeziti spre prajiturile si fursecurile de Craciun. – Carbohidratii nu ar trebui evitati pentru ca ajuta la secretia de serotonina, care creeaza buna dispozitie. – Pentru a va potoli pofta consumati carbohidrati complecsi, cum ar fi cerealele din grane integrale si biscuitii. Dulciurile cu ciocolata cu lapte sunt bogate in grasimi. In schimb, mancati ciocolata neagra, cu o concentratie de cacao de cel putin 70%, care, consumata cu moderatie, poate preveni afectiunile cardiace. – Pentru a rezista tentatiilor acestor preparate gustoase legati conversatii pentru a incetini viteza cu care mancati, asezati-va departe de bufet, plecati de la masa dupa ce v-ati saturat si mestecati guma pentru a nu ciuguli din mancare.
Specialistii avertizeaza ca anumite preparate specifice acestui festin nu numai ca ingrasa, dar le pot face rau persoanelor cu tensiunea crescuta. De aceea, va recomanda sa nu mancati pielea de la pui sau curcan, sa nu folositi ca garnitura piureul cu lapte si unt si sa inlocuiti prajiturile si fursecurile cu cereale si biscuiti.Andrei SionUn studiu britanic a aratat ca, in medie, de la an la an, mesele din perioada Sarbatorilor sunt responsabile pentru cresterea in greutate a fiecarei persoane cu o jumatate de kilogram, pe care aceasta nu o va pierde niciodata. Pe langa kilogramele in exces depuse de-a lungul anilor, alimentele din acest sezon pot fi un adevarat pericol pentru persoanele care au tensiunea crescuta. Site-ul Webmd a publicat o lista cu alimentele care ar trebui evitate in aceasta perioada ca sa nu aveti probleme. – O sursa extrem de bogata de calorii este pielea de la curcan sau pui. Asa ca nu uitati sa mancati carnea fara piele. Mai mult, feriti-va de carnea inchisa la culoare, care contine mai multe calorii decat cea deschisa. – Garnitura meselor festive nu ar trebui sa contina cartofi piure amestecati cu unt si lapte. O portie mica poate avea 238 de calorii. O alternativa poate fi amestecarea cartofilor cu supa de pui. – Adevarate bombe calorice pot fi si aperitivele din produse de patiserie. In loc de pateurile cu carne puteti consuma creveti sau fructe proaspete. In sezonul rece pofta de carbohidrati creste si este usor sa va repeziti spre prajiturile si fursecurile de Craciun. – Carbohidratii nu ar trebui evitati pentru ca ajuta la secretia de serotonina, care creeaza buna dispozitie. – Pentru a va potoli pofta consumati carbohidrati complecsi, cum ar fi cerealele din grane integrale si biscuitii. Dulciurile cu ciocolata cu lapte sunt bogate in grasimi. In schimb, mancati ciocolata neagra, cu o concentratie de cacao de cel putin 70%, care, consumata cu moderatie, poate preveni afectiunile cardiace. – Pentru a rezista tentatiilor acestor preparate gustoase legati conversatii pentru a incetini viteza cu care mancati, asezati-va departe de bufet, plecati de la masa dupa ce v-ati saturat si mestecati guma pentru a nu ciuguli din mancare.

Citeste si:  Sindromul metabolic, asociat pierderilor de memorie la varstnici
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.