Alimente sanatoase

Toate tinem cate o dieta anume, cautam un regim care sa ni se potriveasca cat mai bine, care sa se plieze pe structura si cerintele organismului nostru. Din nefericire, multe dintre diete creeaza dezechilibre puternice in reactiile chimice ale organismului. Cum asa? Simplu: din cauza aciditatii alimentelor ingerate.
Relatia dintre acid si baza e cuantificata stiintific pe o scara de la 1 la 14, cunoscuta ca pH. Pe aceasta scara, 7 inseamna mediu neutru, sub 7-mediu acid, peste 7-mediu bazic sau alcalin. Diferite zone ale organismului au diferite niveluri ideale de pH, iar pH-ul sangelui este cel mai reprezentativ dintre toate.
Sangele trebuie mentinut intr-un domeniu foarte ingust de pH-usor bazic sau alcalin. Intregul proces metabolic depinde de mediul alcalin. O hiperaciditate cronica va coroda tesutul si, daca este scapata de sub control, va intrerupe toate activitatile si functiile, de la bataile inimii pana la combustia neurala a creierului. Cu alte cuvinte, hiperaciditatea interfereaza cu viata insasi. Ea se afla la radacina tuturor bolilor si tulburarilor. Hiperaciditatea este si cea care ne mentine grasi. Gandeste-te ca in fiecare zi introduci in orgamism tot felul de prostii care creeaza un mediu acid.
Ceea ce trebuie facut este sa ne alimentam cu cu hrana acida si alcalina intr-un mod echilibrat, sa creem o balanta chimica. Asta presupune ca 70-80% din dieta trebuie sa fie alimente alcalinizante, cum sunt legumele verzi. Pentru asta, trebuie sa te azexi pe alimente care iti alcalinizeaza corpul si sa le eviti pe cele care-l acidifica. In general, alimentele de origine animala- carnea, ouale, lactatele, alimentele procesate si rafinate, produsele cu drojdie, alimentele fermentate, cerealele, indulcitorii artificiali, fructele si zaharurile sunt acidifiante, ca si alcoolul, cafeaua, ciocolata, ceaiul negru si bauturile carbogazoase. Vegetalele sunt alcalinizante.
Legumele trebuie sa reprezinte grosul fiecarei mese. Incearca sa alegi o varietate cat mai mare de legume verzi. Atentie, insa, incalzirea peste 48 de grade Celsius distruge enzimele, de aceea trebuie sa consumi alimente negatite. Substantele nutritive din plante ajuta la prevenirea cancerului, scaderea colesterolului, vindecarea artritei si osteoporozei, si in contracararea radicalilor liberi.

Citeste si:  Week-end-ul de trei zile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.