fbpx

Alimentele bogate in proteine si vitamine au efecte antiimbatranire

Pielea, cel mai mare organ al organismului, poate beneficia de pe urma substantelor nutritive din alimentele pe care le consumam, care au efecte pozitive si asupra inimii si a altor organe importante.O noua cercetare arata ca daca mâncam produse bogate în proteine si anumite vitamine s-ar putea sa obtinem efecte anti-aging (anti-îmbatrânire).Este important sa respectam, în alimentatie, piramida mâncarii, astfel încât sa consumam aproape 100 de grame de pâine integrala, cereale, orez sau paste. De asemenea, este recomandat sa mâncam multe fructe si legume. Sunt esentiale si produsele bogate în calciu, cum ar fi laptele degresat sau cu un continut scazut de grasimi si alte produse lactate. Carnea recomandata este cea slaba, cum ar fi de pui si peste. Personelor care sufera de anumite afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, rozaceea, eczeme sau psoriazis, consumul anumitor alimente sau alcoolul le poate agrava simptomele. În ciuda credintei populare, acneea nu este cauzata de alimentele pe care le consumam. Totusi, un nou studiu sugereaza ca poate exista o legatura între o dieta hipoglicemica si „îmbunarea” acneei. Unii pacienti cu acnee pot fi sfatuti sa evite anumite alimente, în special ciocolata, alimentele grase, bauturile racoritoare sau alunele.Rozceea, care duce la înrosirea pielii si la inflamare, este declansata de alimentele condimentate sau de alcool. Un studiu a aratat ca aceasta afectiune este declansata si de bauturile fierbinti. O alta afectiune cronica a pielii care poate fi agravata de ceea ce mâncam este eczema. Aceasta se caracterizeaza printr-un tegument uscat, rosu si care produce mâncarime. Alimentele care pot înrautati simptomele eczemei sunt: ouale, laptele, alunele, soia, faina de grâu si pestele. Alti pacienti au spus ca sunt „deranjati” de alte alimente cum ar fi: ciocolata, cafeaua, alcoolul, rosiile si zaharul. Specialistii americani mai spun ca sunt unele cercetari care au aratat ca alcoolul poate inhiba eficienta tratamentului împotriva psorizisului. Medicii au avertizat ca pacientii ar trebui sa evite dietele radicale despre care se spune ca ar „vindeca” psoriazisul. Citeste mai multe în Gândul
Pielea, cel mai mare organ al organismului, poate beneficia de pe urma substantelor nutritive din alimentele pe care le consumam, care au efecte pozitive si asupra inimii si a altor organe importante.O noua cercetare arata ca daca mâncam produse bogate în proteine si anumite vitamine s-ar putea sa obtinem efecte anti-aging (anti-îmbatrânire).Este important sa respectam, în alimentatie, piramida mâncarii, astfel încât sa consumam aproape 100 de grame de pâine integrala, cereale, orez sau paste. De asemenea, este recomandat sa mâncam multe fructe si legume. Sunt esentiale si produsele bogate în calciu, cum ar fi laptele degresat sau cu un continut scazut de grasimi si alte produse lactate. Carnea recomandata este cea slaba, cum ar fi de pui si peste. Personelor care sufera de anumite afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, rozaceea, eczeme sau psoriazis, consumul anumitor alimente sau alcoolul le poate agrava simptomele. În ciuda credintei populare, acneea nu este cauzata de alimentele pe care le consumam. Totusi, un nou studiu sugereaza ca poate exista o legatura între o dieta hipoglicemica si „îmbunarea” acneei. Unii pacienti cu acnee pot fi sfatuti sa evite anumite alimente, în special ciocolata, alimentele grase, bauturile racoritoare sau alunele.Rozceea, care duce la înrosirea pielii si la inflamare, este declansata de alimentele condimentate sau de alcool. Un studiu a aratat ca aceasta afectiune este declansata si de bauturile fierbinti. O alta afectiune cronica a pielii care poate fi agravata de ceea ce mâncam este eczema. Aceasta se caracterizeaza printr-un tegument uscat, rosu si care produce mâncarime. Alimentele care pot înrautati simptomele eczemei sunt: ouale, laptele, alunele, soia, faina de grâu si pestele. Alti pacienti au spus ca sunt „deranjati” de alte alimente cum ar fi: ciocolata, cafeaua, alcoolul, rosiile si zaharul. Specialistii americani mai spun ca sunt unele cercetari care au aratat ca alcoolul poate inhiba eficienta tratamentului împotriva psorizisului. Medicii au avertizat ca pacientii ar trebui sa evite dietele radicale despre care se spune ca ar „vindeca” psoriazisul. Citeste mai multe în Gândul

Citeste si:  Japonezii au descoperit un compus ce impiedica raspandirea tuberculozei
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.