Alimentele ca medicament

Pentru ca tocmai a trecut postul Pastelui si putem sa vorbim mai mult despre mancare si beneficiile acesteia, ne-am propus sa scoatem in evidenta cateva dintre alimentele cele mai simple, care se gasesc oriunde si pe care cam toata lumea le are in casa, alaturi de proprietatile pe care le au asupra organismului.
Strugurii au un efect racoritor, cauzeaza contractie si sunt astringenti. Acest fruct previne scurgerile anormale, da energie si intareste tesuturile.
In cazul durerilor biliare, strugurii au un efect scontat, datorita gustului acrisor care este mai activ la nivelul ficatului si contracareaza efectele alimentelor mai grele.
Strugurii ajuta la organizarea mentala in cazul persoanelor care au un stil de viata haotic, sunt buni in tratarea anemiei si au rolul de a fortifica plamanii slabiti.
Ciresele fac parte din aceeasi categorie de alimente minune, care distribuie energia corporala catre exterior si in sus, avand un efect de armonizare, relaxare si incetinire.
Ciresele dulci relaxeaza corpul, creierul si nervii, tonifica persoanele slabe si combat deficienta de concentrare.
Sunt hrana potrivita pentru ficat, deoarece calmeaza emotiile si gandurile negative, cum ar fi nerabdarea sau furia excesiva.
Ciocolata este si ea foarte buna pentru calmarea nervilor, pentru eliminarea stresului si a angoasei.
Evitati insa, consumul de ciocolata alba, deoarece pe cat de inofensiva poate parea, pe atat de periculoasa si bogata in calorii este. Contine unt de cacao, inamicul numarul 1 in lupta cu kilogramele nedorite.
Lactatele sunt o importanta sursa de calciu si vitamine necesare pentru sanatatea pielii: iaurturile simple sau cu fructe, laptele batut, cat si cel dulce ne asigura necesarul zilnic de proteine si vitamine.
Daca te simti mereu obosita si nu stii ce sa faci pentru a-ti revigora starea, te sfatuim sa incerci un regim alimentar bazat pe alimente bogate in vitamina B, legume verzi, ficat, peste, oua si fructe verzi. Fa o cura de vitamina C, consumand portocale, rodii si kiwi.
Daca nu ai pofta de mancare, bea un pahar de vin rosu, timp de o saptamana, inainte de masa. Consumat in cantitati mici, vinul stimuleaza secretiile digestive, care ajuta la redobandirea poftei de mancare. De asemenea, salatele sunt si ele un stimulent bun , mai ales daca adaugi si putin otet balsamic peste.
Pe langa aceste alimente medicament, asa cum ne place sa le spunem, trebuie sa tii cont ca atitudinea conteaza si ea foarte mult: fii cat mai pozitiva si optimista si vei vedea ca si organismul tau va rezona in acelasi timp cu tine.

Citeste si:  Conservarea sanatatii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.