Americanii avertizeaza: Chips-urile pot provoca aparitia maladiei Alzheimer

Chips-urile si snacks-urile pot provoca aparitia maladiei Alzheimer, arata specialistii americani. Potrivit unui studiu realizat de ei, o substanta prezenta în acest tip de alimente distruge celulele creierului, scrie MediafaxUrme ale acestei substante, numita acrilamida, au fost descoperite de specialisti în creierul victimelor maladiei Alzheimer. Acrilamida se gaseste de obicei în hrana procesata, de tipul chips-urilor. Specialistii au stabilit anterior ca acrilamida este cancerigena. Consumul mare de alimente care contin aceasta substante poate provoca infertilitate masculina, probleme musculare si de coordonare. Este pentru prima data când consumul de alimente cu acrilamida este asociat cu aparitia maladiei Alzheimer, o boala care numai în Marea Britanie afecteaza 400.000 de persoane, provocând dementa si pierderi de memorie. Acrilamida mai poate fi întâlnita în cereale, pâine prajita si biscuiti, dar si în fumul de tigara. Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa, care ataca celulele nervoase ale creierului, având ca rezultat pierderea memoriei si schimbari în modul de gândire si în comportament. În jur de una din zece persoane de peste 65 de ani si aproape jumatate dintre oamenii de peste 85 de ani sufera de aceasta boala. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda limitarea consumului de acrilamida la un microgram pe zi. Conform studiilor, un kilogram de chips-uri contine 980 de micrograme de acrilamida.
Chips-urile si snacks-urile pot provoca aparitia maladiei Alzheimer, arata specialistii americani. Potrivit unui studiu realizat de ei, o substanta prezenta în acest tip de alimente distruge celulele creierului, scrie MediafaxUrme ale acestei substante, numita acrilamida, au fost descoperite de specialisti în creierul victimelor maladiei Alzheimer. Acrilamida se gaseste de obicei în hrana procesata, de tipul chips-urilor. Specialistii au stabilit anterior ca acrilamida este cancerigena. Consumul mare de alimente care contin aceasta substante poate provoca infertilitate masculina, probleme musculare si de coordonare. Este pentru prima data când consumul de alimente cu acrilamida este asociat cu aparitia maladiei Alzheimer, o boala care numai în Marea Britanie afecteaza 400.000 de persoane, provocând dementa si pierderi de memorie. Acrilamida mai poate fi întâlnita în cereale, pâine prajita si biscuiti, dar si în fumul de tigara. Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa, care ataca celulele nervoase ale creierului, având ca rezultat pierderea memoriei si schimbari în modul de gândire si în comportament. În jur de una din zece persoane de peste 65 de ani si aproape jumatate dintre oamenii de peste 85 de ani sufera de aceasta boala. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda limitarea consumului de acrilamida la un microgram pe zi. Conform studiilor, un kilogram de chips-uri contine 980 de micrograme de acrilamida.

Citeste si:  Amprenta metabolica: o descoperire ce face posibila dieta personalizata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.