Antidepresive

Daca suferi de o forma majora de depresie, medicamentele antidepresive te pot scapa de anumite simptome. Antidepresivele au si ele efectele adverse si prezinta si ele pericole. In plus, studii recente au ridicat intrebari privind eficienta lor.
Cat de eficiente sunt antidepresivele?
Cercetatorii sunt de acord cu faptul ca atunci cand depresia este severa, medicamentele pot fi folositoare, chiar pot salva viata. Totusi, cercetatorii arata faptul ca antidepresivele pot ajuta oamenii.
Efectele negative ale medicamentatiei antidepresive
Tipurile de droguri folosite in tratamentul depresiei sunt destul de multe. Efectele adverse sunt destul de serioase la toti oamenii.
Odata ce ai inceput sa iei astfel de medicamente, sa te opresti va fi destul de greu. Multi oameni nu pot renunta la medicamente si la efectul lor.
Daca decizi ca e momentul sa te opresti din luat medicamente, este esential sa o iei usor, treptat. Daca te opresti abrupt, din senin, poti sa experimentezi un numar de simptome neplacute precum plans, lipsa de odihna, ameteli, oboseala si dureri. Aceste simtpome sunt cunoscute ca o discontinuare a sindromului de depresie. Aceste simptome sunt cunoscute in special atunci cand opresti consumul de Paxil sau Zoloft. Totusi, toate medicamentele pentru depresie pot cauza astfel de simptome.
Antidepresivele si riscul de sinucidere
Exista un risc ca oamenii care se afla sub acest tratament sa cauzeze o si mai mare depresie, care poate conduce la sinucidere in final.
Antidepresivele pot fi prescrise doar de medic. Nu este bine sa le luam dupa capul nostru.

Citeste si:  Tristetile copiilor nostri

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.