Apara-l pe cel mic de caldura

In aceste zile traim cu adevarat canicula. Dupa atatea ploi, vara se face intr-adevar simtita. Partea proasta este ca prea mult soare nu face bine nimanui, nici persoanelor in varsta, nici persoanelor cu afectiuni cardiace, nici persoanelor alergice la soare, nici…copiilor.
Cei mici sunt un pic mai speciali, decat noi adultii, intrucat organismul sau contine mai multa apa, deci prin urmare transpira mai mult si se deshidrateaza mai repede.
Pentru a evita acest lucru trebuie sa ii dai sa bea cat mai multa apa, ceai, sucuri naturale sau supe.
Nu astepta sa ceara el de baut. Un efect racoritor il au si fructele, legumele si, bineinteles, iaurturle. Evita-le insa pe cele cu fructe.
Pe timpul zilei acopera ferestrele in care bate soarele. Noaptea, deschide geamurile ca sa intre aer curat. Nu pozitiona patul in dreptul geamului. Culca-l intr-un asternut din bumbac, in culori deschise. Ai grija! In camera lui nu este permis sub nici o forma sa functioneze aerul conditionat.
Plimbarile sunt bune, intr-adevar, insa numai intre anumite intervale orare. Astfel, nu il scoate afara din casa intre ora 12:00 si 17.00. Acest lucru este valabil si pentru tine daca suferi de probleme cu inima sau tensiunea. Faceti plimbari seara, pe racoare.

Citeste si:  Vine Mosu`...ai pregatit cadoul?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.