Asa nu…

Este bine sa acordam o grija deosebita felului in care ne ingrijim copilul si mai ales de unde ne “inspiram” atunci cand vrem sa facem lucrurile sa mearga bine.
Un copil are nevoie de foarte multa atentie si rabdare, mai ales in primele luni de viata, cand nu stie sa vorbeasca sau sa exprime ce nevoi are sau ce nu-i face bine. El stie doar sa planga. Plange cand ii este foame. Plange cand este obosit. Plange cand ceva nu-i convine.
Ce putem face insa pentru a evita acest lucru si pentru a-i asigura micutului tot confortul din lume?
Sa tinem cont de sfaturile pe care femei-moderne.ro le pune la dispozitia tuturor mamicilor care sunt la inceput de drum.
Primul lucru de care trebuie sa te ingrijesti este caldura micutului. Si ma refer aici la hainele cu care deseori ai tendinta sa-l imbrobodesti. Nu imbraca piciul mai mult decat este necesar, pentru ca aceasta este cauza cea mai frecventa a cresterii temperaturii . Plus ca disconfortul hainelor il vor forta sa planga.
Un alt aspect important se refera la administrarea de antibiotic, la care e bine sa spui un mare NU sau sa le eviti cat poti de mult. Este adevarat ca antibioticele ucid bacteriile, insa nu si virusii. Asa ca nu-i da copilului antibiotic ori de cate ori stranuta sau face febra.
Respecta indicatiile medicului si retetele pe care el ti le elibereaza. Daca nu intelegi ceva, apeleaza fara retineri la o farmacista sau chiar la ajutorul medicului, pentru ca este foarte important sa-i administrezi cum trebuie si in dozele prescrise, medicamentatia.
Siguranta micutului trebuie tot timpul supravegheata de unul din parinti. Mare atentia la ce baga in gurita, sa nu cumva sa inghita vreun obiect cu care s-ar putea rani sau ceva toxic.
Fii atenta atunci cand achizitionezi patutul pentru el si mai ales salteluta pe care va dormi. Ea trebuie sa fie tare, pentru a nu-i deforma coloana copilului.
Ai grija de sistemul lui imunitar, chiar si atunci cand este in casa. Spala-te pe maini ori de cate ori te lasi de treaba si mergi la copil pentru a-l alapta sau pentru a te juca cu el. In acest mod il protejezi de microbii si de bacteriile de prin casa.

Citeste si:  Gripa - o problema de sanatate publica

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.