Atacurile de panica

In zilele noastre, din ce in ce mai multe persoane sufera de atacuri de panica. Desi din punct de vedere medical acest lucru nu este periculos, acest acces nervos poate deveni o experienta neplacuta, ba chiar traumatizanta.
Cum sa treci peste:
1. Daca simti ca te sufoci, fa-ti un con din hartie si respira prin el. Daca nu ai hartie la indemana, fa-ti palmele caus. Vei avea tendinta sa respiri mai mult decat normal, de teama sa nu te asfixiezi. Continua pana simti ca ti s-a stabilizat respiratia. Pentru ca, oricum, ai inspirat o cantitate mai mare de oxigen si te simti ametita.
2. Schimba-ti modul de viata-fa exercitii in fiecare zi. In acest fel, vei arde andrenalina in exces. Evita alcoolul si tigarile. Mananca regulat, si evita fastfood-urile si bauturile carbogazoase.
3. Nu incerca sa opresi un atac de panica. Cu fiecare efort suplimentar vei mari nivelul de andrenalina. Mai degraba, accepta ca aceasta cascada de temeri accelerate va veni, dar va si disparea in scurt timp.
4. Nu te inchide in tine! Vorbeste cu cineva de incredere despre problema ta. Simlul fapt de a constientiza ca ai o problema este primul pas catre rezolvarea ei.
5. Concentreaza-te asupra unui detaliu exterior in timpul atacului de panica. Incearca sa asculti muzica sau gandeste-te la un moment extraordinar din viata ta.
6. Invata cateva tehnici de relaxare. Intinde-te pe spate si inchide ochii. Respira usor. Relaxeaza fiecare parte a corpului, putin cate putin, de la picioare spre cap. Lasa-ti corpul greu si mintea libera. Dupa 20 de minute, ridica-te, respira adanc si intinde-te.
7. Sentimentele tale nu sunt altceva decat semnalele unui sistem nervos sensibil. Totul porneste de la creier. Deci rezolvarea trebuie cautata tot aici. Obisnuieste-te sa gandesti pozitiv, si sa ai incredere in tine.
8. Nu te expune la stres inutil. Menajeaza-te, pentru ca, in timpul unei crize, nimeni, in afara de tine, nu te poate ajuta.

Citeste si:  Stem SURE va asteapta cu premii extraordinare la Baby Expo si Baby Boom Show!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.