fbpx

Autismul – cauze, simptome

Autismul este o problema complexa a creierului care afecteaza mai multe aspecte ale dezvoltarii copilului, inclusiv modul in care acesta vorbeste, se joaca si interactioneaza. Desi cauzele autismului nu sunt inca intelese in totalitate, expertii sunt de acord cu faptul ca cu cat un copil care sufera de autism primeste tratament mai devreme, cu atat mai bine. Interventia timpurie face o diferenta imensa in intampinarea bolii, asa ca, ca si parinte, este important sa stii care sunt semnele care prevestesc autismul
Intelegerea autismului
Autismului este o problema care apare devreme in copilarie, cauzand intarzieri in multe zone de baza ale dezvoltarii precum invatarea de a vorbi si de a interactiona cu ceilalti. Simptomele autismului pot varia: unii copii care sufera de autism au doar cateva probleme de infruntat, altii mai multe obstacole. Dar desi combinatia specifica a simptomelor si severitatea bolii difera de la persoana la persoana, copiii cu autism au in general probleme in urmatoarele trei zone:
1. Aptitudini sociale
Proasta interactiune sociala este un semn de baza al autismului. Asta poate fi luata la inceput ca o aparenta lipsa de interes in altii oameni sau a mediului inconjurator. Copiii cu autism par deseori sa fie in propria lor lume. Intampina probleme in a se juca, a-si imparti emotiile, a-si face prieteni, a intelege ceea ce altii gandesc sau simt.
2. Comunicare
Autismul implica de asemenea probleme cu comunicarea verbala si nonverbala. Limba vorbita este de multe ori incetinita la copiii cu autism sau poate lipsi cu desavarsire. Chiar si atunci cand sunt capabili sa vorbeasca, copiii cu autism au probleme de cele mai multe ori in a conversa liber si fluent.
3. Comportament repetitiv
Copiii autisti au de cele mai multe ori un comportament repetitiv. Asta poate demonstra o rezistenta extrema la schimbari, atasamente obsesive de obiecte neobisnuite.
Cauzele autismului
Cauzele autismului sunt necunoscute, dar majoritatea expertilor sunt de acord ca sunt implicati atat factori genetici, cat si de mediu. O teorie populara este ca anumiti indivizi sunt nascuti cu o predispozitie genetica pentru autism.

Citeste si:  Ideatia suicidara, invinsa cu ajutorul familiei si idealurilor masculine
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.