Balonarea

Balonarea se datoreaza fie faptului ca mananci prea repede, fie ca vorbesti in timp ce mananci. Incearca, dupa mesele principale, sa bei o ceasca de ceai la care pui o lingurita din urmatorul amestesc: coada-soricelului (40g), menta (30g), coriandru (25g), fenicul(20g), seminte de chimen(10g). Fierbe 2 minute si lasa la infuzat 10 minute. Daca vrei rezultate foarte bune, bea o ceasca de ceai imediat dupa masa. Cum actioneaza? Coada soricelului activeazadigestia si reduce aerofagia si spasmele. Menta este recunoscuta pentru calitatile sale impotriva balonarii., colitelor spasmodice si crampelor stomacului. Se mai utilizeaza si pentru tratarea tulburarilor digestive datorita uleiurilor esentiale continute de frunzele de menta care limiteaza puternic fermentarea intestinala. Coriandrul lupta impotriva aerofagiei si inlatura durerile care acompaniaza de obicei balonarile. Feniculul e bun impotriva balonarii si spasmelor intestinale. Contine un ulei esential care ii da aroma caracteristica ce stimuleaza activitatea stomacului in timpul digestiei. Are un rol important si asupra aerofagiei, blocand procesul de fermentare a alimentelor in timpul digestiei. Chimenul combate aerofagia si reduce balonarea.

Citeste si:  Cum calculam necesarul zilnic de calorii?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.