Banii trebuie sa aiba o limita si pentru el

O perspectiva corecta asupra banilor oferita copilului tau este mai mult decat bine-venita. Cu atat mai mult cu cat azi, cand dramuirea fiecarui banut ne preocupa pe toti.
Parintii nostrii ne-au oferit intr-o oarecare masura informatii despre aceasta problema vitala a gestionarii banilor pe care ii avem: mai multi sau mai putini, dupa caz. Acum este randul nostru sa ne invatam copiii sa aprecieze banii si sa stie ca se castiga cu efort.
Copiii, in general, nu inteleg ca nu exista surse de bani nelimitate la banca ori pe cardul de credit. Le place ceva, pur si simple cer. Explica-ti ca nu ii poti cumpara chiar tot ce isi doreste.
Este important sa stie sa spuna si nu unor lucruri pe care si le doreste. Un stimulent ar fi sa-i spui ca poate gasi mai tarziu ceva de o calitat emai buna daca asteapta putin si mai si economiseste ceva bani. Nu-i oferi bani ori de cate ori iti cere, altfel va crede ca esti un izvor nesecat de bani, ceea ce cu siguranta nu este deloc adevarat.
In afara de a strange bani pentru ceva ce isi doreste foarte mult, sunt foarte importante si economiile pentru lucruri sau situatii neprevazute. De exemplu, din alocatia pe care o primeste sau daca lucreaza dupa orele de scoala si castiga banii lui, invata-l sa-si puna ceva bani deoparte.
Spune-i ca intre aceleasi produse poate sa existe o diferenta semnificativa de calitate, de care e bine sa tina seama uneori. De asemenea, sunt mai multe locuri de unde poate achizitiona ceea ce isi doreste, poate la preturi chiar mai mici. Tot ce trebuie sa faca este sa aiba rabdare si sa caute.
Cand are o suma de bani de care dispune in mod constant, pe copil trebuie sa-l inveti cum sa gestioneze acei bani corect.

Citeste si:  Fii propriul profesor al copilului tau

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.