fbpx

Beneficiile catinei

Peste tot am auzit de catina si de beneficiile pe care aceasta planta minunata le are asupra sistemului imunitar. Din catina se fac infuzii, decocturi, siropuri si uleiuri care contin serotonina, cel mai bun neurotransmitator.
Este excelent in tratarea depresiei si a anxietatii, impotriva bolilor de piele, precum psoriazisul, avand un efect cicatrizant.
Catina are un continut bogat de vitamina C, buna pentru imunitate, vitaminele B, bune pentru bolile hepatice, vitamina P , cu un efect puternic antioxidant.
Pe langa cele mentionate mai sus, are si un continut ridicat de vitamina E, considerata vitamina tineretii si a vietii.
Catina contine betacaroten, toti aminoacizii esentiali si grupul de 20 de microelementare minerale: calciu, magneziu, zinc, fier, aur si molibden.
Sucul de catina este recomandat in tratarea hepatitei acute si a cirozei in faze incipiente. O jumatate de pahar de suc de catina, de doua ori pe zi, timp de doua luni are un efect regenerativ nemaipomenit. De asemenea, pentru tratarea bronsitei sau a pneumoniei, se recomanda 6 lingurite de suc de catina indulcite cu miere, dimineata, pe stomacul gol.
Tips: amestecati branzica proaspata de vaci cu 100 ml de suc de catina si 15 g de miere. Acest aliment este nemaipomenit in tratarea bolilor digestive, a hepatitelor si a problemelor renale, precum si in cazurile de diabet sau obezitate.
Catina macerata in miere de albine este ideala, dimineata, pe stomacul gol, avand un rol energizat si un efect puternic impotriva radicalilor liberi, intarind astfel, sistemul imunitar.
Are un efect extraordinar in cazul copiilor, tratand cu succes anemnia, daca este consumata in fiecare dimineata ( 1-2 lingurite ).
Problemele digestive sunt date uitarii odata ce ai inceput tratamentul cu macerat din catina si miere.
Are un efect cicatrizant asupra ranilor interne si ale ulcerelor.
Cum poti prepara maceratul din catina? Simplu: pui boabele de catina spalate si curatare, intr-un bol de portelan si le zdrobesti. Peste ele adaugi cateva linguri de miere de albine, naturala. Lasati bolul la macerat, la un loc racoros si uscat, amestecand zilnic, timp de 5-7 zile.
Pe langa toate beneficiile mentionate mai sus, catina are un efect stimulator al apetitului sexual si este un puternic energizant, ajutand la scurtarea perioadelor de convalescenta.

Citeste si:  Frumoasa Lucy Liu se mentine in forma facand mult sport
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.