fbpx

Beneficiile mersului pe jos

Pentru multi dintre noi a merge pe jos inseamna distanta de la casa la masina si invers. Pentru altii, mersul pe jos este un mod de viata, de miscare care ajuta atat la pastrarea echilibrului fizic cat si a celui psihic.
Se spune ca o jumatate de ora de mers pe jos poate fi cea mai eficienta reteta a unui organism sanatos si armonios. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi trecem peste miscarea zilnica, din lipsa timpului liber de a face acest lucru sau de a merge la sala. Cel mai simplu mod de a face acest lucru, este mersul pe jos.
Mersul pe jos ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular ajutand inima sa lupte impotriva bolilor. De asemenea, mersul pe jos, mai ales seara, ne ajuta sa dormim mult mai linistiti, fara griji si fara riscul de a ne trezi in toiul noptii din cauza insomniilor.
Un alt beneficiu al mersului pe jos este faptul ca previne formarea celulelor maligne, scazand astfel riscul aparitiei cancerului ( cancerul de san sau de colon scade de doua ori comparativ cu cazul in care persoanele nu fac miscare deloc ) .
Sistemul imunitar este intarit prin mersul pe jos, care este si un remediu eficient pentru combaterea stresului, ajutand la irigarea cu oxigen a creierului.
Mersul pe jos ajuta la calmarea mentalului, eliminand anxietatea datorita producerii endorfinelor, hormonii responsabili in combaterea starilor psihice de agitatie.
Ceea ce multi nu stiau este faptul ca mersul pe jos poate fi solutia in cazul depresiilor profunde. Cateva minute de meditatie si regasire a eu-lui interior in timpul unei plimbari prin parc, plaja sau unul din locurile preferate pot face minuni.
Daca nu va place sa mergeti singuri pe jos, puteti ruga un prieten, o ruda sau un apropiat sa va tina companie. Daca aveti un animal de companie, cu atat mai bine. Puteti iesi la o plimbare chiar si in jurul blocului, important este sa faceti miscare si sa luati o gura de aer atunci cand simtiti ca suneti tensionati sau ca veti nevoie de o pauza de relaxare pentru a va putea continua activitatile zilnice fara probleme.

Citeste si:  Cum sa ne pastram sanatatea prin terapii complementare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.