Bere de dovleac pentru Halloween

Pentru ca suntem in febra Halloween-ului astazi avem o reteta de bere de dovleac facuta in casa. Pare hilar, insa e destul de populara la americani. Gusturile lor nu se pot compara cu ale romanilor, de aceea daca aveti ocazia sa gustati o asemenae bere sa va asteptati la orice reactie. Orice e posibil cand amesteci placinta de dovleac cu berea, dar daca o mai pui si in sticla si o bei? Ingredientele sau modul de preparare sunt aceleasi ca la berea de apartament. Singura diferenta este dovleacul. Astfel, se pregateste un dovleac comestibil, pentru placinte, de dimensiuni mai mari.Se taie un capac in dovleac, se adauga apa fierbinte si restul cerealelor (orz si porumb) si se lasa pana ce continutul se raceste, pentru a prelua si din aroma dovleacului.Continutul racit si aromat, care are in componenta pe langa cereale semintele si fibrele dovleacului sunt mutate in vasul in care va fierbe berea. Se adauga la timpul cuvenit maltul si hameiul, apoi se strecoara continutul, se raceste mustul rezultat si se adauga zaharul. Din acest moment exista doua moduri de a continua prepararea berii. Cel mai simplu este ca mustul racit si indulcit sa fie pus in recipientul de fermentat la temperatura optima la care se adauga ulterior drojdia, urmand ca apoi continutul sa fie lasat la intuneric la fermentat. Cel de-al doilea mod. Se va folosi ca vas de fermentare un alt dovleac, mai mic, dand o aroma mai puternica de dovleac licorii. In amblele cazuri fermentarea dureaza 7-10 zile. Dupa fermentare, indiferent daca a fost in vas sau in dovleac, berea este mutata intr-un alt vas, prin sifonare, unde se lasa la limpezire inca o saptamana deoarece acest tip de bere este foarte dens. Dupa limpezire, se trece berea in sticle tot prin sifonare. Se adauga, dupa dorinta, putin zahar pentru o mai puternica carbonatie, iar dupa 3-4 saptamani este numai buna de baut. Produsul final este o bere foarte dulceaga. Sursa: www.pauzadebere.info
Pentru ca suntem in febra Halloween-ului astazi avem o reteta de bere de dovleac facuta in casa. Pare hilar, insa e destul de populara la americani. Gusturile lor nu se pot compara cu ale romanilor, de aceea daca aveti ocazia sa gustati o asemenae bere sa va asteptati la orice reactie. Orice e posibil cand amesteci placinta de dovleac cu berea, dar daca o mai pui si in sticla si o bei? Ingredientele sau modul de preparare sunt aceleasi ca la berea de apartament. Singura diferenta este dovleacul. Astfel, se pregateste un dovleac comestibil, pentru placinte, de dimensiuni mai mari.Se taie un capac in dovleac, se adauga apa fierbinte si restul cerealelor (orz si porumb) si se lasa pana ce continutul se raceste, pentru a prelua si din aroma dovleacului.Continutul racit si aromat, care are in componenta pe langa cereale semintele si fibrele dovleacului sunt mutate in vasul in care va fierbe berea. Se adauga la timpul cuvenit maltul si hameiul, apoi se strecoara continutul, se raceste mustul rezultat si se adauga zaharul. Din acest moment exista doua moduri de a continua prepararea berii. Cel mai simplu este ca mustul racit si indulcit sa fie pus in recipientul de fermentat la temperatura optima la care se adauga ulterior drojdia, urmand ca apoi continutul sa fie lasat la intuneric la fermentat. Cel de-al doilea mod. Se va folosi ca vas de fermentare un alt dovleac, mai mic, dand o aroma mai puternica de dovleac licorii. In amblele cazuri fermentarea dureaza 7-10 zile. Dupa fermentare, indiferent daca a fost in vas sau in dovleac, berea este mutata intr-un alt vas, prin sifonare, unde se lasa la limpezire inca o saptamana deoarece acest tip de bere este foarte dens. Dupa limpezire, se trece berea in sticle tot prin sifonare. Se adauga, dupa dorinta, putin zahar pentru o mai puternica carbonatie, iar dupa 3-4 saptamani este numai buna de baut. Produsul final este o bere foarte dulceaga. Sursa: www.pauzadebere.info

Citeste si:  Detoxifierea de sare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.