fbpx

Britanicii avertizeaza: Dependenta de junk food se mosteneste

Cercetatorii britanici sustin ca dieta mamei din timpul sarcinii contribuie la formarea gustului pentru anumite alimente al copilului nenascut. Astfel, femeile care pe timpul sarcinii si în perioada alaptarii se hranesc cu junk food, alimente hipercalorice, bogate în grasimi, sare si zaharuri, au mai multe sasnse sa dea nastere unor copii cu gusturi similare în materie de alimentatie, scrieMediafax.Cercetatori de la Colegiul veterinar regal din Londra a avut în vedere efectele dietei alimentare materne asupra apetitului si greutatii a 300 de pui de cobai. Jumatate dintre cobaii mama au primit, pe timpul sarcinii, o dieta alimentara normala, în timp ce cealalta jumatate a primit hrana nesanatoasa precum gogosi cu gem, briose cu ciocolata, bezele si ciocolata. La zece saptamâni de la nastere, puii femelelor din al doilea grup erau supraponderali. Ulterior, acesti pui au preferat alimentele de tip junk food, bogate în sare, zahar si grasimi. Cercetatorii spun ca expunerea la grasimi si alimente cu continut mare de sare, înca din perioada intrauterina, afecteaza partile din creier asociate cu preferintele alimentare, având efecte pe termen lung.
Cercetatorii britanici sustin ca dieta mamei din timpul sarcinii contribuie la formarea gustului pentru anumite alimente al copilului nenascut. Astfel, femeile care pe timpul sarcinii si în perioada alaptarii se hranesc cu junk food, alimente hipercalorice, bogate în grasimi, sare si zaharuri, au mai multe sasnse sa dea nastere unor copii cu gusturi similare în materie de alimentatie, scrieMediafax.Cercetatori de la Colegiul veterinar regal din Londra a avut în vedere efectele dietei alimentare materne asupra apetitului si greutatii a 300 de pui de cobai. Jumatate dintre cobaii mama au primit, pe timpul sarcinii, o dieta alimentara normala, în timp ce cealalta jumatate a primit hrana nesanatoasa precum gogosi cu gem, briose cu ciocolata, bezele si ciocolata. La zece saptamâni de la nastere, puii femelelor din al doilea grup erau supraponderali. Ulterior, acesti pui au preferat alimentele de tip junk food, bogate în sare, zahar si grasimi. Cercetatorii spun ca expunerea la grasimi si alimente cu continut mare de sare, înca din perioada intrauterina, afecteaza partile din creier asociate cu preferintele alimentare, având efecte pe termen lung.

Citeste si:  Atacurile de panica
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.