Caderea parului la femei

Raspandirea rapida a acestei boli a dus la calcularea unui numar estimativ de 25 de milioane de femei care sufera din cauza acestui sindrom pe continentul american , principala cauza fiind stresul emotional . Pentru unii , pierderea parului nu este doar un proces biochimic ciudat dar si o parte importanta a increderii in sine pe care o poti pierde o data cu acest eveniment nefericit .

Cele mai frecvente cauze ale pierderii parului la femei sunt legate de mostenirile genetice , de sarcina acolo unde este cazul , de diete sau de stresul la care suntem supusi zi de zi .

In orice caz aceste imprejurari sunt trecatoare si o data ce ele dispar , pierderea de par dispare iar procesul de regenerare poate incepe .

Citeste si:  Spalatul pe dinti: un cosmar pentru cel mic sau un moment amuzant al zilei?

Diferit de cazurile barbatilor , la femei se intalnesc mai rar cazuri in care o persoana sa "cheleasca" definitiv . Totusi o serie de cercetari in domeniu au demonstrat ca acest proces se produce in anumite regiuni ale capului , in special din cauza trecerii timpului . De cele mai multe ori se produce dupa varsta de 40 de ani , in preajma menopauzei . De fapt , inainte de menopauza 13% din femei observa ca firele de par se subtiaza si se imputineaza . Dupa menopauza , procentul creste de la 13 la 37% .

Nivelul estrogenului scade in organismul nostru o data cu trecerea timpului . Inainte de menopauza , estrogenul blocheaza sau incetineste actiunea hormonilor steroizi , care se fac responsabili de pierdera parului (testosteron) . O data ce femeia trece la menopauza , nivelul de estrogen scade iar organismul este predispus la a asimila hormonii steroizi , care au ca urmare caderea parului . Pe masura ce fiecare femeie imbatraneste si atinge varsta de 80 sau 90 , organismul inceteaza sa mai produca orice fel de hormoni .

Citeste si:  Dezlipirea de retina - cum o descoperim, cum o tratam?

Motivul principal pentru care majoritatea femeilor experimenteaza aceste pierderi de par in perioada de menopauza este nivelul scazut de estrogen pe care organismul il produce . Acest estrogen poate datorita proprietatilor sale sa stopeze sau sa incetineasca dezvoltarea hormonilor steroizi .

Fara suportul estrogenului in perioada de menopauza , organismul este predispus la formarea si dezvoltarea androgenilor care favorizeaza pierderile masive de par .

Citeste si:  Protectie solara

Din fericire a fost recent descoperita o solute la aceasta problema . O noua solutie naturala care are rolul de a creste nivelul estrogenului ramas si de a minimaliza rolul celorlalti hormoni aducatori de probleme poarta numele de 183 Tm . Aceasta solutie este capabila sa regleze nevoile organismului si sa evite pe cat posibil problema pierderii parului . Daca este folosita de trei ori pe zi , rezultatele se vor vedea foarte repede deoarece va permite unor celule intrate in repaus sa isi reia activitatea . Chiar si in perioada manopauzei sau inainte vei observa ca parul tau este la fel de sanatos ca inainte . Rezolvarea unei astfel de probleme o poti gasi la doctorul tau sau in farmacii .


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.