fbpx

Cafeaua combinata cu paracetamol poate afecta ficatul

Cafeaua poate tripla cantitatea de produsi secundari toxici eliberati în timpul procesului de dizolvare a paracetamolului în ficat, iar acest lucru creste riscul de aparitie a insuficientei hepatice.Toxinele eliberate în timpul descompunerii paracetamolului sunt responsabile de aparitia insuficientei hepatice, iar în cazul în care medicamentul este administrat împreuna cu alcool sau cafea, nivelul produsilor secundari se tripleaza, potrivit cercetatorilor americani. Studiul, publicat în revista editata de American Chemical Society, Toxicology, sugereaza faptul ca persoanele care iau paracetamol ar trebui sa limiteze consumul de cafea sau bauturi energizante, scrie Mediafax. Cercetatorii au testat efectele paracetamolului si cofeinei asupra bacteriei E.coli modificata genetic pentru a înlocui o enzima cheie din ficatul uman care se ocupa cu descompunerea unui numar de medicamente eliberabile sau nu pe reteta. Specialistii au remarcat faptul ca nivelul produsilor toxici secundari eliberati de enzima se tripleaza daca paracetamolul este combinat cu cofeina. Unele persoane sunt mai vulnerabile la efectele acestei combinatii fata de altele. Printre acestia se numara bolnavii de epilepsie, a caror medicatie combinata cu cofeina poate creste nivelul de produsi toxici secundari eliberati în ficat. Riscul este mai mare daca persoanele care iau paracetamol si consuma cafea fac tratament si cu alte medicamente, precum cele prescrise pentru migrene si artrita.
Cafeaua poate tripla cantitatea de produsi secundari toxici eliberati în timpul procesului de dizolvare a paracetamolului în ficat, iar acest lucru creste riscul de aparitie a insuficientei hepatice.Toxinele eliberate în timpul descompunerii paracetamolului sunt responsabile de aparitia insuficientei hepatice, iar în cazul în care medicamentul este administrat împreuna cu alcool sau cafea, nivelul produsilor secundari se tripleaza, potrivit cercetatorilor americani. Studiul, publicat în revista editata de American Chemical Society, Toxicology, sugereaza faptul ca persoanele care iau paracetamol ar trebui sa limiteze consumul de cafea sau bauturi energizante, scrie Mediafax. Cercetatorii au testat efectele paracetamolului si cofeinei asupra bacteriei E.coli modificata genetic pentru a înlocui o enzima cheie din ficatul uman care se ocupa cu descompunerea unui numar de medicamente eliberabile sau nu pe reteta. Specialistii au remarcat faptul ca nivelul produsilor toxici secundari eliberati de enzima se tripleaza daca paracetamolul este combinat cu cofeina. Unele persoane sunt mai vulnerabile la efectele acestei combinatii fata de altele. Printre acestia se numara bolnavii de epilepsie, a caror medicatie combinata cu cofeina poate creste nivelul de produsi toxici secundari eliberati în ficat. Riscul este mai mare daca persoanele care iau paracetamol si consuma cafea fac tratament si cu alte medicamente, precum cele prescrise pentru migrene si artrita.

Citeste si:  Ce mancam inainte si dupa antrenament
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.