Cancer de piele

Cancerul de piele este cea mai comuna forma a cancerului uman. Se estimeaza ca peste 1 milion de cazuri noi apar anual. Ratele anuale ale tuturor formelor de cancer de piele sunt in crestere in fiecare an, reprezentand principala preocupare a oamenilor. S-a estimat de asemenea ca aproximativ jumatate din locuitorii Americii care traiesc pana la varsta de 65 vor dezvolta cancer de piele cel putin o data.
Cel mai comun semnal de avertizare a cancerului de piele este o schimbare in infatisarea pielii, precum cresteri de carne noua sau rani care nu se vindeca.
Piele de culoare deschisa, expunerea la soare, si varsta sunt toti factori importanti in dezvoltarea acestui tip de afectiune. Oamenii cu piele deschisa si mai in varsta au sanse mai mari de a dezvolta cancer de piele. Aproximativ 20% din aceste tipuri apar in zone care nu sunt expuse la soare precum piept, spate, brate, picioare si scalp. Fata totusi ramane cea mai comuna locatie.
Exista multe metode care trateaza cu succes boala, avand sanse mari de vindecare. Principalul tel al doctorului este sa indeparteze sau sa distruga cancerul complet cu o cicatrice cat mai mica sau cat mai putin vizibila.

Citeste si:  Masti naturale pentru tenul uscat si sensibil

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.