fbpx

Cancerul la san

O femeie din opt sufera de cancer la san, in cursul vietii. Anual se inregistreaza peste 40 000 de cazuri noi. Dincolo de ereditare- pe care nu o putem controla- exista si factori de risc pe care putem sa ii evitam.
Vitamina D joaca un rol esential in metabolismul calciului si al fosforului – ajuta la absorbtia lor in intestine si la mineralizarea oaselor, prevenind, astfel- rahitismul- la copii si osteoporoza-la varsta a treia. Mai nou, vitamina D este asociata si cu preventia cancerului la san: s-a constatat ca, la persoanele cu acest diagnostic, sunt foarte frecvente carentele de vitamina D.
Cei care au un aport alimentar bogat in aceste substante au si un risc cu 25-60 % mai redus de a suferi, la un moment dat, de aceasta forma de cancer.
Femeile mari consumatoare de grasimi animale ar avea un risc sporit cu 33% de a suferi de aceasta boala, prin comparatie cu cele care mananca astfel de alimente cu moderatie. „Depozitele” de grasimi daunatoare se gasesc in carne rosie, branzeturi concentrate, inghetata si unt.

Citeste si:  Osteoporoza (partea a III-a)
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.