Cantarirea micutului

Dupa ce vin pe lume, bebelusii pierd in greutate- este un fenomen normal, urmarit indeaproape in maternitate. O data veniti acasa, nu te gandi sa continui „monitorizarea”.
La „aniversarea” primelor opt zile de viata, bebe are „rendez vous” cu medicul pediatru care trebuie sa verifice daca a recuperat greutatea avuta la nastere. Constata ca a ramas putin in urma? Mai face niste verificari: pruncul suge cat si cand trebuie? Are mictiuni si scaune regulate? Apoi va reinnoieste invitatia la cabinet, pentru a doua zi sau cel tarziu in termen de trei zile. Daca bebe a luat in greutate in acest rastimp, „sedintele” de cantarire se vor repeta saptamanal, pana la „aniversarea” primei luni de viata.
1 kg pe luna- e bine
Cantarul indica, in general, o crestere ponderala de circa 1 kg pe luna. Ceva mai mult chiar, daca il hranesti la san, ceva mai putin, daca il hranesti cu biberonul. Tot medicul pediatru este cel care verifica lunar aceasta progresie, in primele sase luni.
Dupa primul trimestru curba poate sa piarda putin din viteza. Nu e motiv de ingrijorare, nu te apuca sa cantaresti copilul mai des decat e cazul. Atata vreme cat papa bine, creste in ritm nromal si e vioi, totul e in regula.

Citeste si:  Prevenire gripa porcine

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.