Cat de sociabil este copilul tau

Micutii trebuie sa deprinda inca din copilarie tainele socializarii si ale amabilitatii. Invata-l sa fie mereu politicos cu cei din jur, sa fie delicat si sa spuna intotdeaua intr-o maniera diplomata ceea ce are de spus.
Cum iti dai seama daca micutul tau este sau nu o persoana sociabila? Simplu..prin gesturile si comportamentul lui.
Exista trei tipuri de manifestari ale sociabilitatii copilului: ori este extrovertit, ori introvertit, ori undeva la mijloc.
Sa analizam pe rand aceste comportamente:
Copilul extrovertit este in general plin de energie, mereu in centrul atentiei si inconjurat de foarte multi copii. Ii place sa iasa la joaca, sa aiba multe activitati si fie mereu in miscare. Cu toate acestea, trebuie sa acorzi atentie acestui lucru, deoarece acest comportament are si partile lui, mai putin bune. Din cauza entuziasmului debordant si a impulsivitatii isi poate pierde concentrarea, atentia si se poate plictisi foarte repede de un lucru. Pe viitor, acest lucru se poate vedea in actiunile lui si in ambitia pe care o va pune atunci cand va incepe un lucru.
Copilul introvertit este genul de copil caruia ii place sa petreaca mai mult timp singur, sa nu vorbeasca foarte mult si sa-si vada de ale lui. Are anumite activitati pe care le repeta in mod constant, de teama de a incerca ceva nou.
Daca ai un astfel de copil, este bine sa-l iei incet, sa nu-l fortezi sa faca un lucru care nu-i place. Incurajeaza-l sa se imprieteneasca si cu alti copii, acorda-i atentia necesara si lasa-l pe el sa aleaga cu cine si cum vrea sa se joace.
Copilul nici prea introvertit, nici extrovertit este genul de copil care va avea intotdeauna nevoie de sustinerea cuiva care sa-l mai medieze din cand in cand. Echilibrul poate fi perfect tinut, numai sub supraveghere sau prin sfaturi. Ca si copilul extrovertit are si el momente de neatentie, de entuziasm, insa stie cand sa se opreasca si sa-si concentreze atentia asupra activitatilor si sarcinilor pe care le are de indeplinit.
Acesti copii au nevoie de intelegerea parintilor si de sustinerea lor neconditionata pentru a se putea dezvolta corect intr-o civilizatie haotica, cum este cea din zilele noastre.

Citeste si:  Kirsten Dunst se mentine in forma cu ajutorul dietei acido-bazice

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.