Cat mai multe culori pentru cel mic

Incepand de la sapte-noua luni, copilul percepe clar culorile si este capabil sa distinga chiar si nuante ale aceleiasi culori. Evolutia continua, iar la varsta de doi ani, micutul cunoaste toate culorile fundamentale. Se poate spune ca puiul de om are acum o viziune complexa si colorata asupra lumii.
Plecand de la toate acestea, este recomandat sa stimulezi si sa dezvolti „lumea colorata” a micutului tau. Nu ezita sa-i pui la dispozitie obiecte viu colorate. Este posibil ca unele culori sa-i placa mai mult decat altele si sa-l stimuleze, iar in primele luni de viata, aceasta poate fi o cale de comunicare foarte eficienta.
Cuburile colorate reprezinta una dintre jucariile preferate ale copilului intre unu si trei ani. Jocul cu aceste obiecte ii stimuleaza imaginatia, dezvoltarea psihica si crearea de noi conexiuni cerebrale, care il ajuta sa inteleaga faptul ca toata lumea din jurul sau inseamna, pana la urma, forma si culoare.
Pe de alta parte, trebuie sa ai grija sa il feresti de culorile violente, fluorescente, de imaginile care se misca prea repede sau de flash-urile de lumina. In camera micutului sau in coltul care ii apartine lui din camera voastra, a parintilor, mai ales in primele luni de viata, trebuie sa existe o armonie vizuala, in care este preferabil sa se evite asocierile intre culori contrastante si tonuri tari.

Citeste si:  Vitamine esentiale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.