Cauze osteoporoza

Ai nevoie de calciu pentru oase puternice, iar vitamina D este necesara pentru absorbirea acestuia.Asimilarea unei cantitati suficiente de calciu si vitamina D devine o problema pe masura ce inaintatezi in varsta pentru ca , de obicei, corpul isi pierde, treptat, abilitatea de absorbire si prelucrare.
Femeile de o varsta inaintata, caucaziene sau asiatice, cu o istorie de osteoporoza in familie,se afla sub cel mai mare risc de osteoporoza.
Conditiile medicale variate sau folosirea cronica a unor medicamente poate mari riscul acestei boli, precum si: fumatul,alcoolul sau inactivitatea.
Ce cauzeaza osteoporoza?
Desi nu stim cauza exacta a osteoporozei, intelegem cum boala se dezvolta.Oasele tale sunt alcatuite din tesut viu, care creste.Interiorul unui os sanatos se aseamana cu un burete.In cazul aceastei boali, „gaurile” din „burete” se maresc si se inmultesc, slabind structura interna a osului.
Sistem de suport al corpului si de potectie al organelor vitale, oasele reprezinta depozitul calciului si al unor minerale. Cand corpul are nevoie de calciu, sfarama si reconstruieste osul.Acest proces, numit „remodelarea oaselor” ,aprovizioneaza corpul cu calciul necesar, in timp ce tine oasele puternice.
Pana la varsta de 30 de ani, o persoana construieste mai mult os decat pierde.Dupa varsta de 35 de ani, procesul de sfaramare depaseste procestul de construire a osului, rezultand o pierdere treptata a masei osoase.La o prsoana care sufera de osteoporoza, masa osoasa este pierduta intr-un ritm accelerat.

Citeste si:  2.000 de ecografii gratuite suplimentate in campania contra cancerului la san

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.