Cauzele alergiilor

Devenim alergici atunci cand, sistemul nostru imun, care in mod normal apara organismul de agenti straini, este suprasolicitat. Cand o persoana alergica inhaleaza polen, sistemul imun trateaza aceasta mica partiula ca fiind o mare amenintare si reactioneaza prin producerea unei cantitati mari de anticorpi.

Corpul nostru incepe sa elimine niste substante protective, printre care si histamina. In 30 de minute, vasele de sange din nas se dilateaza si respiram din ce in ce mai greu. Glandele incep sa produca mucus.

Citeste si:  Dieta mediteraneeana, regimul in care se utilizeaza eficient grasimile

Molly Ferris din Omaha, Nebraska, care sufera de alergie cronica, spune ca primavara este pentru ea o tortura. ,,Am trei copii si este imposibil sa nu ies afara, dar nu imi place nici sa iau medicamente pentru asta. Sunt singura care asteapta sa treaca aceasta perioada, macar atunci o sa scap de acest chin."

Medicamentele recomandate, cum sunt Claritin, Alegra si Zyrtec calmeaza pentru moment alergiile. Mai pot ajuta si antihistaminele si decongestionantele. Binenteles ca mai putem preveni alergiile avand grija de noi.

Citeste si:  Beneficii ale purificatoarelor de aer

Inchideti fereastra in casa si in masina dimineata, cand cantitatea de polen din aer este ridicata. Spalati-va pe maini cand veniti de afara.

Nu lasati rufele afara. Polenul din aer se va aseza pe ele.

Daca animalul vostru petrece mult timp afara, restrictionati-i accesul doar la o anumita camera si nu il lasati deloc in dormitor.

Citeste si:  Primul-Ajutor pentru toti: 5.000 de voluntari vor putea beneficia de formare gratuita

Curatati cu aspiratorul

Purtati o masca in timp ce faceti curatenie. Expertii recomanda o masca ce exclude particolele de praf de la 12 la 25 de microni. Verificati permanent buletinul meteo. In perioadele cu cantitai mari de polen in aer, incercati sa iesiti cat mai rar din casa.

Nu va faceti griji; aceasta perioada va trece, dar din pacate vor aparea si alti factori care vor alimenta alergiile.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.